Водіїв - порушників ДАІ не штрафувала, а застерігала

417

У сімдесяти семи випадках із ста ремені безпеки допомагають водіям та пасажирам вижити під час ДТП, а під час перекидання - у 91 випадку. Без ременів безпеки люди гинуть навіть при слабких зіткненнях – на швидкості 20 км/год.

Тиждень безпеки дорожнього руху продовжується на Рівненщині, як і в усій Україні. Сьогодні працівники ДАІ зупиняли на дорогах області автомобілі та дякували тим водіям, які були пристебнуті ременями безпеки. А тих хто проігнорував використання засобу безпеки, закликали не легковажити.

На порушників працівники ДАІ не складали сьогодні адміністративні протоколи, адже метою проведення акції було застерегти та роз’яснити, яким чином може вплинути розмова по мобільному телефону та ігнорування ременів на безпеку руху. «За кордоном ні водіям, ні пасажирам не треба нагадувати про це, бо у кожного, хто сідає в салон транспортного засобу, рука одразу тягнеться до паска безпеки, - каже Олександр Семенюк, керівник обласного відділу ДАІ, - У наших же учасників дорожнього руху, на жаль, інший менталітет. Штрафами, тим більше невеликими, суттєво на свідомість водіїв не вплинеш. А за таке порушення передбачено від 51 до 85 гривень. Тому ми і організували таку акцію. ЇЇ мета – змусити водіїв замислитись".
Під час проведення акції інспектори також закликали водіїв не розмовляти по мобільному телефону під час руху. Адміністративна відповідальність за таке порушення значно більша, ніж за порушення правил користування ременями безпеки. Згідно ч. 2 ст. 122 КУпАП за розмову по мобільному під час руху передбачено штраф - від 425 до 510 грн. Про це повідомила прес-служба ВДАІ області.