Звалив провину на спільника розбійник, який напав на Поліссі на подружжя пенсіонерів

632 0

Ми у соцмережах:

Звалив провину на спільника розбійник, який напав на Поліссі на подружжя пенсіонерів

Прокурори Рівненської обласної прокуратури в апеляційному суді відстояли рішення, яким 54-річного чоловіка з Сарн засуджено за розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло.

Ще у  листопаді 2020 року раніше судимий зловмисник, за попередньою змовою ще з двома спільниками,  в масках проникли до будинку пенсіонерів у Сарнах. 71-річну жінку розбійники затягнули у підсобне приміщення, де зв’язали їй руки та ноги стяжками, а рот закрили ганчіркою. Аналогічно вчинили з 71-річним господарем.

Нападники обшукали дім і забрали у потерпілих 2,2 тис. доларів та майже 29 тис. грн. Окрім цього, забрали з собою декілька пар шкарпеток, домашнє вино та пляшку шампанського.

Жінці вдалося звільнитися, тоді ж вона допомогла й чоловікові. Після цього вже звернулись до сусіда, щоб викликав поліцію. Тоді нападників оперативно затримали, але тільки двох, бо третього - поліція так і не знайшла. Спершу оперативники затримали 39-річного чоловіка, а тоді й іншого - 52-річного розбійника, в якого на той момент були всі вкрадені гроші. 

Під час судового розгляду обвинувачений переконував, що напад на пенсоінерів задумав та спланував його молодший спільник.

- Торік вироком Костопільського районного суду чоловікові було призначено покарання -  7 років ув’язнення з конфіскацією майна. Захисник обвинуваченого, не погоджуючись із таким рішенням, подав апеляційну скаргу. Проте, Рівненський апеляційний суд, перевіривши рішення суду першої інстанції, залишив його без змін,  - повідомляє Рівненська обласна прокуратура. 

Читайте також: Судитимуть чоловіків, які у Сарнах зв’язали і пограбували пенсіонерів


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також