Зупиніть агресію, - рівненські експерти висловились про вакцинацію

2650 0

Ми у соцмережах:

Зупиніть агресію, - рівненські експерти висловились про вакцинацію

Відомий у Рівному дитячий лікар Павло Сільковський та головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов висловились проти агресивної реакції людей на вакцинацію.

Про це вони написали на своїх сторінках у Facebook. Так, Роман Сафонов навів у приклад коментарі українців про вакцинацію міністра охорони здоров’я:

«Більш ніж очікувано коментарі розділились таким чином: переважна більшість стверджує, що посадовець імітує щеплення (насправді вводять щось нейтральне типу фізрозчину), інша, значно менша кількість дописувачів, закидає, що негідник переводить вакцину (бо ж перехворів недавно), обділяючи захистом тих, хто цього справді потребує або ж брехав про хворобу. Позитивних реакцій, зрозуміло, немає. Отже, значна кількість дописувачів звинувачує міністра у низьких моральних якостях. Якщо ти називаєш людину покидьком, ґрунтуючись лише на власних домислах, не маючи для цього неспростовних доказів, хто ж тоді, власне, ти?»

Павло Сільковський закцентував на тому, що жителі Рівненщини сперечаються про необхідність вакцинації:

«Одні змінюють аватарки і запускають на користь вакцинації цілі флеш-моби. Кажуть що вакцинуються самі, навіть ковішилдом. І що це прекрасний час і унікальна можливість для українців. Хтось уже навіть отримав першу дозу. Антиваксерам бажають найважчої форми повторного ковіду, відсутності місця в стаціонарі, закінчення кисню в резервуарі і двомісячного карантину у разі подорожі. Інші приводять масу аргументів і бачити не хочуть індійської Covishield. Але якщо з‘явиться Moderna, то питання не зникнуть. Вакцинуватися не планують. Проваксерам бажають найважчих побічних реакцій, найкоротшого поствакцинального імунітету і відсутності захисту від нових штамів».

Обидва медики наголошують, що конфлікти та агресія щодо протилежних точок зору не матимуть позитивних наслідків.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також