Жуйте, але не більше 20 хвилин

435 0

Ми у соцмережах:

Жуйте, але не більше 20 хвилин

Жувальні гумки набули популярності не тільки через смак, а й через те, що допомагають швидко освіжити подих та очистити зуби. Мало хто знає, але жуйка може й зашкодити.

Якщо ви по пожуєте гумку упродовж 20 хвилин після прийому їжі, то очистите ротову порожнину і нейтралізуєте у ній кислоти, що допоможе уникнути карієсу. Але потрібно обирати гумку без цукру. Крім цього, можна на деякий час забути про сухість у роті.

Якщо ж ви не хочете мати такі наслідки, як порушення травлення і діарею, то потрібно контролювати кількість вживання такої гумки і не зловживати цим.

Ще один можливий негативний наслідок — метеоризм і болі в животі. Справа у тому, що коли ми жуємо гумку, то мимоволі можемо захоплювати ротом зайве повітря. А це, у свою чергу, призведе до вже згаданого результату.

Якщо жувати жуйку щодня, то може виникнути проблема зі скронево-нижньощелепними суглобами. Якщо навантажувати їх так сильно і часто, то з часом може виникнути дисбаланс. Таке постійне перенапруження призведе до того, що потім любителя жувальних гумок можуть турбувати біль у щелепі, головні болі, біль у вусі. Можливе також травмування зубів.

Жувальну гумку можна жувати не більш ніж 20 хвилин, кажуть у Центрі громадського здоров’я. Ще одне важливе правило — її варто жувати після їди, а не на голодний шлунок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також