Житель Рівненщини більше 20 років виготовляє труни (ВІДЕО)

187 0

Ми у соцмережах:

Фото: Суспільне Рівне

Віктор Мазурок із Рівненщини понад 20 років займається виготовленням трун.

Чоловік розповів «Суспільному», чому вирішив цим займатися та як на його професію реагують люди.

«В основному помирають старші люди, більшість — чоловіки. Ми, наприклад, робимо сто трун, то з них — 80 робимо для чоловіків, а тільки 20-30 для жінок. Жінки довше живуть, міцніші»,  — ділиться Віктор Мазурок.

За весь час роботи співробітники його підприємства виготовили пів мільйона трун. Розповідають, у 2023 році зробили на замовлення труну на 500 кілограмів.

За словами Віктора Мазурока, раніше він працював інженером на меблевому підприємстві. Виготовленням домовин зайнявся після смерті батька. Зазначив, що реакція знайомих на зміну професії була різна. Деякі його почали боятися, тож він старається не розповідати про свою спеціальність. Крім того, в його роботі існують певні правила:

«Ми стараємося не жартувати, тому що дуже серйозна робота. Ці хлопці, які жартували із трунами – всі повмирали: хто лягав в труні фотографувався – всі помирали. Я всіх одразу приймаю на роботу, всім розказую, що лягати в труну — не можна».

Чоловік зазначив,що  основне виробництво фірми – це виготовлення обшитих трун:

«Ми майже 20 років робимо замовлення в Карпати, у Львівську область. Карпати замовляють темні труни, бо там національність ромська, Житомир замовляє світлі та яскраві кольори».

 Фірма Віктора Мазурока також займається похоронами. Він додав, що одного дня мріє організувати похорон Путіна. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також