Землю на березі Білого озера продали, бо там є «вагончик»

3387 0

Ми у соцмережах:

Землю на березі Білого озера продали, бо там є «вагончик»

В’ячеслав Росошик став щасливим власником 20 соток землі поблизу Білого озера — нібито хоче будувати біля пляжу відпочинковий комплекс. Обласна рада дозволила продати землю, бо В'ячеслав Росошик має на тій ділянці нерухомість — «вагончик». Причому обійдеться підприємцю ця земля дуже дешево — викупить за 148,5 тисячі гривень. Досі ділянка перебувала у постійному користуванні Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах.

Під час сесії дві найбільші фракції обласної ради «За майбутнє» та «ЄС» відмовилися це рішення підтримувати, бо впевнені, що землю віддали за безцінь, а за рішенням стоять впливові люди, натякаючи на колишнього голову обласної ради, а нині просто депутата Олександра Данильчука.

Анатолій Пилипович, начальник Рівненської обласної комунальної служби на водних об’єктах:

— Громадська організація «Товариство рятування людей на воді» допомагала будувати колись нашу рятувальну станцію. Коли нашу службу створили у 2002 році, то їхнє майно на земельній ділянці уже стояло. За нашою рятувальною станцією ближче до лісу є вагончик — він залишився після будівництва станції. Раніше він був нічийним, проте представники громадської організації у 2008 році подавали до суду, який дозволив приватизувати їм цей вагончик. Завдяки цьому вагончику й було отримано право на землю. Хоч до рішень сесії обласної ради вся земельна ділянка належала рятувальній станції, і цей вагончик стояв на нашій землі.

Віктор Щербачук, голова земельної комісії обласної ради:

На засіданні комісії ми хотіли заслухати того, хто просить землю на березі Білого озера. Однак замість нього прийшла якась представниця. На жодне з наших запитань не змогла дати відповіді. Нам взагалі дивно, що за такі мізерні гроші продають землю на Білому озері. Тому наша комісія не підтримала це питання та рекомендувала відправити на довивчення. Але його все-таки винесли на розгляд сесії.

Ігор Ясенюк, голова фракції «За майбутнє»:

Я своїм колегам уже говорив, що потрібно мати совість. Це виходить, що в лісі біля Білого озера сотку землі продали по 7 тисяч гривень. На мою думку, сотка землі там коштує близько 5 тисяч доларів. І це ще по великій знижці. Знаю, що це рішення ще протягували з минулої каденції. Як на мене, то землю поблизу Білого озера можна лише в оренду віддавати, бо це рекреаційна зона.

Олександр Дехтярчук, фракція «ЄС»:

Вся наша фракція не голосувала за це питання. Було вирішено, що ми не будемо брати участь в цих «мутних» справах. Скажу відверто, що депутатів поставили у безвихідне становище. Бо рада попереднього скликання й погоджувала документи на відведення землі, й давала дозвіл на її оцінку. Якби цю земельну ділянку відкрито продали з аукціону, то б її вартість була в рази більша.

Сергій Свисталюк, перший заступник голови облради:

Це рішення цілком законне і було підтримано депутатами попереднього скликання. До ради звернувся заявник, який має майно на земельній ділянці. Для того, щоб йому відмовляти, потрібна була якась мотивація. Жодних застережень ні від Держгеокадастру, ні від інших служб не було. Тому це питання й виносилося на розгляд сесії.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також