Зеленський сумнівається, що ракета, яка вбила поляків, була українська

1054 0

Ми у соцмережах:

Зеленський сумнівається, що ракета, яка вбила поляків, була українська

Україна просить допустити наших фахівців до місця вибуху в селі Пшеводув, що в Польщі.

За словами президента України Володимира Зеленського, повітряні сили доповідали, що українська ракета, яку використали, щоб збити російську, вибухнула у повітрі:

- Вчора було близько ста російських ракетних ударів по Україні. Двадцять п’ять ракет було випущено в бік заходу України. Під час цих ударів щось впало на територію Польщі. Трапилася трагедія. У мене немає підстав не довіряти нашим повітряним силам та головнокомандуючому Залужному. Я їм беззастережно довіряю.

Після трагедії у мене було багато розмов з різними світовими лідерами. Я попросив допустити українських спеціалістів на місце вибуху. Також я попросив не говорити остаточних висновків до завершення слідства. Мені здається, що це справедливо.


Я просив у партнерів надати мені докази, що це була ракета, яку випустили українські сили ППО. Зараз ми маємо лише слова. Станом на зараз ми нічого не отримали. Якщо це був уламок ракети нашого ППО, то ми про це відверто скажемо та вибачимося.


Президент України уточнив, що з 25 російських ударів по часу збігається лише один удар:

- У нас є докази, що під час того удару, який співпадає по часу з тим випадком, наша ракета розірвалася в небі на нашій території. Могло бути будь-що. Однак факти на місці вибуху беззаперечні: глибина 20 метрів, діаметр 5 метрів. На мою думку, це була російська ракета. Свої висновки я роблю, опираючись на доповідь українських військових.

Зеленський додав, що партнерам поки нецікава інформація з України. Але вона буде передана через міністерство.

Читайте також по темі: Президент Польщі назвав вибух ракети «нещасним випадком»

Байден повідомив союзників по НАТО, що у Польщі впала українська ракета – Reuters

У Польщі поблизу кордону з Україною трапився вибух


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також