Засудили, бо читав чужі листи і робив шкоду у «Фейсбуці»

1753 0

Ми у соцмережах:

Засудили, бо читав чужі листи і робив шкоду у «Фейсбуці»

У Рівному засудили 37-річного киянина за порушення таємниці листування, порушення недоторканності приватного життя та несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин.

Вони були давніми знайомими: чоловік писав раніше рівнянці листи, а вона не відповідала. Отож систематично у 2018 році по квітень 2019 року вын став втручатися в роботу облікових записів рівнянки в соціальній мережі «Facebook» та поштовій скриньці. Це призводило до блокування та втрати інформації потерпілої.

Отримавши незаконним шляхом доступ до даних електронної поштової скриньки рівнянки, киянин ознайомлювався зі змістом її листування, чим порушив гарантоване Конституцією України право потерпілої на таємницю листування. Крім того, збирав та зберігав конфіденційну інформацію про особу, зберігши копії документів на жорсткий диск свого персонального комп’ютера.

І розгнівана рівнянка звернулась за допомогою у поліцію.

Рівненська місцева прокуратура повідомила, що за порушення таємниці листування, порушення недоторканності приватного життя та несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин киянина засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з використанням електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж строком на 1 рік. У суді він свою провину визнав та попросив вибачення у тієї, кого кривдив. Морального та матеріального позову жінка не заявляла. На підставі статті 75 Кримінального Кодексу України чоловіка звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, із встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також