Заступилася за кривдниць доньки

4436 0

Ми у соцмережах:

Заступилася за кривдниць доньки

Випадок дитячої жорстокості, який днями сколихнув Рівне, схоже, тихо зам’яли. Батьків дівчат, які побили 10-річну рівнянку, до відповідальності притягувати не будуть. На цьому наполягла мама потерпілої.

Про те, що її доньку Поліну побили старші дівчата, розповіла мама Євгенія Петровська. Цей випадок, що трапився неподалік дитсадка №52, набув розголосу наприкінці минулого тижня. Конфлікт стався через те, що Поліна Петровська, побачивши, як двоє дівчат знущаються з пса, зробила їм зауваження. Реакція підлітків була агресивною. Дівчинку штовхали і навіть душили, погрожуючи розбити їй голову, як розповіла пізніше сама Поліна. Мама дівчинки звернулася до поліції.

У прес-службі поліції Рівненської області повідомили: «Дівчинка гуляла разом зі своїми чотирма друзями на вулиці. У цей час між нею та ще двома дівчатами, які також гуляли неподалік, виник конфлікт, який тривав близько 30 хвилин і полягав у тому, що дівчата між собою сварилися. В подальшому конфлікт переріс в шарпанину, під час якої 10-річна рівнянка отримала тілесні ушкодження. Поліцейські встановили особи дітей, які брали участь у конфлікті, ними виявилися двоє дівчат 11 та 12 років. Усі дівчата-учасники конфлікту навчаються у різних школах. За цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження)».

Проте справа продовження не матиме, бо мама дівчинки Євгенія Петровська забрала заяву з поліції. Ось як вона пояснила своє рішення:

— Вирішила забрати свою заяву з поліції, по-перше, тому що батьки дівчат запевнили мене, що з їхніми дітьми буде працювати психолог. По-друге, я не хочу, щоб імена дівчат дізналася громадськість і їх почали цькувати. Переконана, що дитяча жорстокість завжди має якусь причину, і зараз головне виявити і зрозуміти причину такої поведінки, спробувати допомогти.

Закликаю всіх батьків приділяти більше уваги своїм дітям, їхнім відчуттям і емоціям. В такому віці це дуже важливо. Хочу, щоб вони усвідомили свій вчинок і змінилися на краще. Щодо моєї Поліни, то наразі психологічна допомога їй не потрібна, в школу вона ходити не боїться.

Тим часом Мін’юст хоче посилити відповідальність за булінг (цькування) в школах. Як розповіла начальниця обласного управління юстиції Оксана Сальчук, уже підготовлено законопроект, яким передбачено накладення штрафів на батьків — від 20 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-3400 грн.) залежно від регулярності прояву жорстокості їхніх дітей. Також законопроект передбачає і притягнення до адміністративної відповідальності педагогів за факти приховування таких випадків.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також