Замість півстолітнього ФАПу - сучасна амбулаторія

1697 0

Ми у соцмережах:

Замість півстолітнього ФАПу - сучасна амбулаторія

В селі Морочне Зарічненського району – нова амбулаторія. Сучасний заклад з’явився на заміну старому ФАПу, який був збудований ще 55 років тому.

Село Морочне розташоване в 20 кілометрах від райцентру. Саме в такий заклад доводилося звертатися пацієнтам за медичними послугами. Косметичні ремонти надовго не покращували ситуації, адже приміщення занадто старе. Кожного дня тут буває щонайменше 20 пацієнтів.

Побудована за понад п’ять мільйонів гривень нова амбулаторія обслуговуватиме понад  3 тисячі мешканців восьми навколишніх сіл.

Сьогодні новеньку амбулаторію урочисто відкрили. Заклад збудували за типовим проектом Мінрегіону. Тут є кабінет лікаря, маніпуляційна, реєстратура, кабінет профілактичних щеплень, лабораторія та кімната здоров’я. Пацієнтів обслуговуватимуть лікар, три медсестри та лаборант.

До слова, нещодавно в селі з’явилась сучасна дорога. Через Морочне якраз пролягає новозбудована траса міжнародного значення «Прикладники» - Зарічне – Дубровиця. Люди радіють таким змінам.

Прес-служба РОДА повідомила, що таку ж нову амбулаторію за президентською програмою «Доступна медицина» будують і в Кухітській Волі. Розпочалася реконструкція ФАПів в селах Серники, Новорічиця, Кухче за кошти Світового банку.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також