Замість обідів для депутатів у Рівному — духовна підтримка

1086 0

Ми у соцмережах:

Замість обідів для депутатів у Рівному — духовна підтримка

Їдальня на майдані Просвіти в центрі Рівного, в яку заходили перекусити депутати облради та працівники ОДА, нещодавно пішла з молотка. Колись там за доволі демократичними цінами пропонували рівнянам скуштувати борщ, оселедець під шубою, печінкові битки, яловичий гуляш, налисники... Втім, через пандемію коронавірусу та війну відвідувачів суттєво поменшало. Тож їдальню вирішили виставити на торги — тепер її віддадуть в оренду на п’ять років.

Переможцем аукціону, який нещодавно провели на «ПроЗорро», стала церква євангельських християн-баптистів «Благодать» — вона орендуватиме приміщення їдальні площею 216,2 кв.м, що розміщене на першому поверсі будівлі рівненського ЦНАПу. Планує надавати там соціально-психологічну допомогу військовим, їхнім родинам, переселенцям та усім, хто цього потребує. Щомісяця за оренду приміщення будуть сплачувати 18,6 тис. гривень.

Андрій Пехотін, директор управління майновим комплексом обласної ради:

— Їдальня була збитковою. Під час локдауну кілька місяців не працювала. Та й потім відвідувачів тільки меншало. В деяких працівників заборгованість із зарплатні півроку-рік, тепер маємо щось придумати, як її погасити. Довго радилися, що робити. Рішенням обласної ради приєднали її до нашого управління. Їдальня допрацювала до кінця жовтня, а далі приміщення стояло порожнім. Виставили на аукціон. Церква запропонувала спочатку близько 10 тисяч гривень оренди, потім дійшли до 15,5 тис, що разом з ПДВ виходить уже 18,6 тис. грн — це вже більш-менш адекватна ціна оренди, орієнтовно по 85 грн за «квадрат» щомісяця. Плюс вони будуть оплачувати комунальні послуги. Там тепер буде соціальний проєкт. Тим більше, дуже багато переселенців і так приходять в ЦНАП поряд, туди зручно добиратися.

Зінаїда Остра, представниця церкви ЄХБ «Благодать»:

— Таку допомогу усім потребуючим надаємо уже давно, але потрібно було просторе приміщення. Працюємо як з родинами військових, так і з переселенцями, багатодітними родинами, малозабезпеченими, сиротами, вдовами, безхатченками. Організовуємо цікаві виїзди для відпочинку і психологічного розвантаження, надаємо підтримку психолога з нашої церкви, роздаємо продуктові набори, у нас для того є «гаряча лінія» — люди записуються і приходять. Якщо є потреба, то збираємо одяг і взуття, наприклад, пишемо у своїй вайбер-групі, що саме потрібно для такої-то дитини чи дорослого, і люди приносять. Якщо комусь щось потрібно терміново, то й купуємо. По п’ятницях маємо зустрічі «Жіночі посиденьки» в офісі церкви, по суботах — молодіжні зустрічі, також працює недільна школа. Нещодавно разом писали диктант у вишиванках, запрошували вчительку-переселенку. Напрямків роботи у нас багато, церква існує понад 20 років. Наше покликання — допомога людям, незалежно від того, віруючі вони чи ні.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також