Замість лип у Костополі посадили сакури

529 0

Ми у соцмережах:

Замість лип у Костополі посадили сакури

Попри зимову погоду у Костополі висаджують дерева.

 
Замість лип, які раніше росли на вулиці Руданського та були зненацька знищені біля будинку N4, навесні розквітнуть сакури. 

Як зазначають комунальники, зимова погода сприяє їхній роботі. Зимова посадка дерев стає все більш популярною, а особливо для рослин великих розмірів. Сніг забезпечує додаткову вологу у ґрунті.

З приходом осені всі життєві процеси сповільнюються, дерево переходить в стан спокою, занурюється в глибокий сон. Посадка допускається при температурі не нижче -15 °.

При зимової посадці саджанці беруть в розпліднику - лише вони мають добре сформовану кореневу систему і спеціально підготовлені для зимової пересадки земляні коми. Для цього в розпліднику деревця ще влітку обкопують траншеєю і заповнюють її родючою землею. Поступово обрізане коріння відновлюється. Так, до осені дерево готове до пересадки. Його знову обкопують і залишають до промерзання, а взимку перевозять на нове місце і садять в заздалегідь підготовлену яму. Її розміри залежать від віку саджанця.

Працівники цеху зеленого господарства КП «Костопількомунсервіс» КМР не забувають і про добриво. Використовують комплексні добрива з повним набором макро- і мікроелементів, що погано розчиняються у воді. Вони насичують ґрунт поживними речовинами поступово, тому підходять для осінньо-зимового внесення.

- Сакури поблизу міської публічної бібліотеки висаджують згідно із проєктом реконструкції прилеглої до закладу території. В майбутньому тут розцвіте вісімнадцять дерев. Цвітіння сакури триває близько 2 тижнів і припадає приблизно на кінець квітня — початок травня, залежно від погодних умов, - повідомляє Костопільська міська рада.

Сакуру ще називають японською вишнею. Вона є символом Японії та японської культури. Японці здавна шанують цю рослину. З часів Мейдзі зображення сакури містяться на головних уборах учнів і військових, як вказівник рангу. Сакури використовується на гербах поліції та сил самооборони Японії. Крім того, сакура — традиційний символ жіночої молодості та краси.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також