Заборонити обрізувати дерева?

1541 0

Ми у соцмережах:

Заборонити обрізувати дерева?

Рівненські активісти, які вболівають за довкілля, вимагають запровадити мораторій на обрізування дерев у місті, за винятком старих та аварійних. Аж доки не буде прийнято нову програму озеленення міста. Але ніхто не може спрогнозувати, наскільки може затягнутися цей процес. Міські депутати до пропозиції активістів поставилися скептично. Бо якщо не доглядати за зеленими насадженнями, то Рівне перетвориться на хащі.

Сергій Паладійчук, секретар міської ради:

— Немає необхідності запроваджувати цю заборону. Адже для того, щоб зрізати в місті дерево, треба мати дозвіл і пройти велику кількість інстанцій. Тому без явної причини це зробити неможливо. У Рівного немає проблем із масовим та несанкціонованим вирізуванням дерев. Мораторій на обрізування створить багато незручностей мешканцям міста і жителям промислових зон. Два-три роки тому в соціальних мережах було дуже багато негативу з приводу обрізування дерев на вулицях Коперника і Чорновола. Владу звинувачували у тому, що усі дерева після обрізки загинуть. Поїдьте туди і подивіться, усе добре.

Сергій Васильчук, заступник міського голови:

— Такі дії можуть створити неприємний інцидент. Наприклад, людина має в місті у власному садку дерево. Як тільки вона почне його обрізувати, приїде поліція. Мораторій не дасть жодної користі, лише соціальний вибух.

Додамо, що нову програму з озеленення міста має розробити управління ЖКГ разом із активістами. Лише після того її винесуть на розгляд Рівненської міської ради.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також