Забороніть електросамокати у пішохідній зоні! - вимагає рівнянин у Третяка

1741 0

Ми у соцмережах:

Забороніть електросамокати у пішохідній зоні! - вимагає рівнянин у Третяка

Щоб пересуватися містом стало безпечніше.

 - Суперечить здоровому глузду і комфорту, - вважає рівнянин Роман Климюк, який написав електронну петицію міському голові. У своєму зверненні чоловік вказує на небезпеку для пішоходів, яку становлять електросамокати:  

 - З огляду на зростання кількості ДТП за участю електросамокатів як у Рівненській, так і в інших областях України, та у світлі прогалин у законодавстві, яке регулює використання електросамокатів, пропоную оптимальний варіант, який підвищить безпеку жителів міста та водночас збереже інтереси бізнесу з прокату та продажу цього виду транспорту:

Заборонити пересування електросамокатами пішохідною зоною. 

На скільки б довго не тривав бюрократичний процес покращення законодавства про електросамокати, доводиться визнати очевидне: цей вид транспорту вносить явний дискомфорт у спокійне та безпечне життя Рівнян. Часто електросамокатчики перевищують швидкість, пересуваються цим видом транспорту удвох, або ж зловживають алкогольними напоями. Навіть, якщо цього немає, сам факт пересування електросамокатом пішохідною зоною вже суперечить здоровому глузду та комфортуТому, задля інтересів нашого міста в цілому, і пішоходів зокрема, пропоную заборонити пересування електросамокатами пішохідною зоною.

Підписати петицію можна буде ще упродовж 44 днів. Наразі за неї віддали свої голоси троє рівнян.

Нагадаємо, нещодавно у Рівному збили маленьку дитину - сталося це 22 травня на майдані Незалежності у самому центрі міста. Як розповіли тоді у поліції, 31-річна матір гуляла зі своїм 7-річним сином у пішохідній зоні, коли на малюка наїхав невідомий на електросамокаті та втік із місця події. Дитину госпіталізували до лікарні, де діагностували закриту черепно-мозкову травму та забої. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також