За недопуск інспекторів праці - штрафуватимуть

1469 0

Ми у соцмережах:

За недопуск інспекторів праці - штрафуватимуть

Роботодавцю з Рівного загрожує штраф у понад 370 тис. грн.

З інформацією про нелегальну працю та порушення трудових прав найманих працівників на підприємстві, що надає послуги таксі, звернулися громадяни до управління Держпраці у Рівненській області. Це звернення стало підставою для здійснення інспекційного відвідування суб’єкта господарювання, який використовує найману працю.

Але, коли інспектори праці прийшли перевірити правдивість викладених у зверненні фактів, то їх діяльності було створено перешкоду. Фахівців Управління не допустили до виробничих, службових, адміністративних приміщень суб’єкта відвідування, в яких використовується наймана праця.

Інспектори склали акт про неможливість проведення інспекційного відвідування. Таке недопущення до інспекційного відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин є підставою для винесення постанови про накладення штрафу. Роботодавцю доведеться сплати штраф, передбачений аб. 7 ч. 2 статті 265 Кодексу законів про працю України: у розмірі 100 мінімальних заробітних плат (3723 грн х100= 372 300 грн). 

Управління Держпраці нагадує роботодавцям, що порушення трудового законодавства може відгукнутися «серйозними» розмірами фінансових санкцій і адмінштрафами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також