За «не принижуйте Росію» Макрона розкритикував колишній керівник розвідки Великобританії

1506 0

Ми у соцмережах:

За «не принижуйте Росію» Макрона розкритикував колишній керівник розвідки Великобританії

Передчасна угода з Росією може призвести до того, що «Путін вирве перемогу в Україні з пащі поразки».

Такої думки колишній керівник служби зовнішньої розвідки «МІ-6» Джон Соерс, який опублікував свої застереження у колонці Financial Times.

Розвідник її величності вважає, що президент Франції Еммануель Макрон веде дуже ризиковану гру. Уже схожі дипломатичні зусилля по «не приниженню Росії» у 2008 році проводив тодішній президент Франції Ніколя Саркозі. Після агресії Росії Грузія погодилася на угоду, внаслідок якої втратила частину своїх територій.
Схоже сталося й в Україні в 2014 році. Адже Мінські угоди лише відстрочили велику війну.

- Незрозуміло, що на практиці має на увазі Макрон, коли каже, що ми не маємо принижувати Путіна. Генрі Кісінджер, колишній держсекретар США, нещодавно запропонував підготувати мирний процес у найближчі місяці. Українські лідери побоюються, що такі коментарі є прелюдією до чергового раунду дипломатії, спрямованого на досягнення передчасного припинення вогню, яке врятувало б обличчя Путіна ціною ослаблення України, – написав Соерс.

З першого тижня війни стало зрозуміло, що Путін зробив стратегічну помилку, почавши вторгнення в Україну, вважає Соерс. Дії Путіна завдали великих збитків довгостроковим інтересам Росії. Адже економіка під санкціями, а Європа знижує залежність від російських енергоносіїв.

Розвідник сумнівається, що попри усі негаразди Володимира Путіна усунуть від влади у Росії.

На думку Соерса, якщо Росія завдяки європейській дипломатії офіційно закріпить свої військові досягнення в Україні, то Володимир Путін буде готуватися до чергових «військових авантюр у майбутньому».

- Українці хочуть продовжувати боротися, і їм потрібна наша постійна підтримка — сучасна зброя та дедалі жорсткіші санкції щодо Росії. Це означає ще кілька місяців запеклої боротьби. Але передчасне припинення вогню допоможе Путін вирвати перемогу з пащі поразки. Жоден західний лідер не має бути його помічником, – резюмував Соерс.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також