З січня автобуси у Рівному братимуть лише шість пільговиків

1850 0

Ми у соцмережах:

З січня автобуси у Рівному братимуть лише шість пільговиків

Із 1 січня відбудуться зміни у перевезенні пільговиків у великомісних приватних автобусах Рівного.

 - Зараз у великомісних приватних автобусах нашого міста пільгове перевезення громадян надається без обмежень у кількості посадочних місць. Натомість перевізники отримують компенсацію із міського бюджету. Проте із 1 січня 2024 року в приватних автобусах, що працюють на маршрутах міста, буде введено обмеження по кількості пільгових пасажирів. Зроблено це у звʼязку з тим, що місто, акумулюючи кошти на підтримку ЗСУ, не може зараз собі дозволити здійснювати компенсацію приватним перевізникам в такому ж розмірі, як і раніше. Таким чином, кількість пасажирів пільгових категорій, що одночасно можуть перевозитись у приватних пасажирських автобусах, від 1 січня нового року буде становити 6 осіб, - розповів начальник управління транспорту і зв’язку Василь Сливка.

Йдеться про автобуси №№1, 4, 6, 7.

Попри це Василь Сливка наголосив, що є категорії пасажирів, які зможуть скористатися безкоштовним проїздом незалежно від кількості наявних пільговиків в автобусі. А саме:

- інваліди по зору з супроводжуючим для І групи,

- діти з багатодітних сімей,

- діти з інвалідністю, які є вихованцями закладів «Пагінець» та «Особлива дитина”, із супроводжуючою особою,

- учасники бойових дій,

- члени сімей загиблого учасника бойових дій,

- особи з інвалідністю внаслідок війни з супроводжуючим для І групи.

Окрім того, в період з 1 вересня по 1 червня дітям шкільного віку (з 6 до 18 років) буде надана пільга в розмірі 50% вартості проїзду при наявності учнівського квитка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також