З Рівного до Анталії літаки двох туроператорів відправлятимуться чотири рази на тиждень

4347 0

Ми у соцмережах:

З Рівного до Анталії літаки двох туроператорів відправлятимуться чотири рази на тиждень

18 травня, цієї п’ятниці, туристична компанія TPG запускає свій чартерний сезон польотів до турецької Анталії. З початку травня з Рівного щочетверга літає JoinUp, незабаром додасть ще один рейс по неділях. TPG планує здійснювати рейси теж двічі на тиждень.

Про плани туроператор розповів сьогодні, зібравши журналістів та рівненських туристичних агентів. Перший рейс наразі заповнено тільки на половину, проте туроператор сподівається, що турагенти допоможуть і рекламуватимуть пасажирам відліт саме з Рівного.

З 6 червня TPG відправлятиме рейси не тільки по п’ятницях, а й по вівторках до Анталії. Як зазначає співвласниця компанії Олена Бойко, рейси двічі на тиждень дозволять пасажирам мати більший вибір щодо кількості днів відпочинку: від чотирьох і більше.

Турагенти, які прийшли на зустріч, нарікали, що не можуть з впевненістю рекомендувати відпочивальникам польоти TPG з Рівного, зважаючи на досвід попередніх років, коли літаки не сідали у рівненському аеропорту і пасажирів в останній момент попереджали, що виліт (або приліт) буде не з Рівного.

Туристичні агенти просили TPG налагодити свою роботу, аби принаймні завчасно шукали транспорт для перевезення пасажирів до інших аеропортів у разі, якщо рейс незаповнено.

Пані Бойко зазначила, що усі недоліки попередніх років врахують, і додала, що багато чого залежить від роботи турагентств. Мовляв, якщо пасажирів на рейсі мало, відправляти літак зі 170 місяцями невигідно.

- Рівненський напрямок дуже перспективний, - зазначила пані Бойко. – Ми розглядаємо можливість у майбутньому запуск чартерних рейсів до Кіпру та Греції з Рівного, але цей план хіба спрацює на наступний рік, якщо буде попит туристів. Цього року ж хочемо ще відновити чартерні польоти до Єгипту, але це більше зимовий напрямок. Обрали ж польоти саме до Анталії наразі, бо там більше розвинена інфраструктура для дітей. А 60% відпочивальників, які обирають Туреччину, летять з дітьми. Краще якісно надавати послуги в одному напрямку, аніж розпорошуватися.

Працюватиме з TPG, як і торік, авіакомпанія Bravo. Літатимуть з Рівного «МакДугласи», оскільки, нагадаємо, руліжна доріжка, яку розширювали для «Боїнгів» досі не здана в експлуатацію.

Державіазв’язок та комісія від авіакомпанії мають перевірити руліжну доріжку. Якщо порушень не знайдуть і вона буде сертифікована для літаків типу «Боїнг», Bravo планує замінити «МакДугласи» на менші «Боїнги», якими літати з Рівного буде економічно доцільніше.

Директор аеропорту Ігор Насинюк та депутат облради Олександр Корнійчук просили авіакомпанію подумати і про польоти до Польщі: якщо не до Любліна, то до Варшави. Як зазначив пан Корнійчук, з Польщі відкриваються весь світ.

Проте генеральний директор «Bravo» Ігор Логвиненко зазначив, що аеропорт «Модлін» не хоче йти на співпрацю, запропонувавши вигідні для авіакомпанії умови, а до Любліна пасажири не летітимуть, бо відстань невелика і квитки тому будуть задорогими.

Пан Логвиненко також зазначив, що в Україні не будуть розвинені авіаперельоти, поки не зміниться державна політика у цьому напрямку. Зазначив, що авіаперевізників дуже тяготить 20% ПДВ.

Було прохання у туроператорів і до обласної влади. Зазначили, що усі путівки з Рівного можна було б продати дуже легко, якби була зроблена дорога до кордону з Білорусією. Бо попит білоруських відпочивальників на польоти з України до Туреччини високий, але багатьох відлякує стан дороги до Рівного.

Нагадаємо, що завтра буде третій рейс з Рівного до Анталії компанії JoinUp. Практично всі місця продані. Більшість відпочивальників туроператор набирає у Білорусі.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також