З обшуками приходили по макарони чи по Туровича?

2633 0

Ми у соцмережах:

З обшуками приходили по макарони чи по Туровича?

Скандал із закупівлею макаронів для шкіл та садків Рівного прогримів ще на початку року. Тож закупівлю, яка мала обійтися для міського бюджету втридорога, скасували. Здавалося, що про «золоті» макарони за оці пів року усі вже й забули. Однак днями правоохоронці прийшли з обшуком до управління освіти Рівного.

Слідчі працювали у будівлі на вулиці Соборній, що навпроти парку ім. Шевченка. Було вилучено документи, які стосувалися закупівлі 12 тонн макаронів для шкіл та садків міста.

Нагадаємо, що чиновники планували заплатити по 128 гривень за один кілограм макаронів. Хоч ця ціна є набагато вищою за ринкову, проте спочатку начальник управління Богдан Турович намагався її виправдати. Але після лавини обурення від рівнян цю закупівлю скасували. Для того, щоб хоч якось зам’яти скандал, оголошували службове розслідування. Оскільки його проводили самі ж чиновники, то воно ні до чого не призвело, а справа поступово забувалась.

Чому про цю справу раптом згадали? Пояснити можна хіба що тим, що після відсторонення міського голови Рівного Олександра Третяка простежується цікава тенденція відставки за «власним бажанням» начальників, які з ним працювали.

Богдан Турович

Варто згадати, що Богдана Туровича було призначено на посаду начальника управління за квотою «Європейської солідарності». Після виборів для нього навіть довелося поступитися посадою Василю Харковцю, який 10 років керував освітою Рівного. Навіть попри те, що Харковець — депутат від партії «Рівне Разом», фракція якої формує коаліцію в міськраді, йому залишилось вдовольнитись посадою заступника Туровича. Лише час покаже, скільки ще йому бути заступником.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

— У рамках кримінального провадження, відкритого 10 лютого 2023 року за ч.4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), поліцейські Рівненського РУП провели обшук в одному із управлінь Рівненської міської ради. За його результатами правоохоронці вилучили необхідну доказову базу. Наразі у рамках вказаного кримінального провадження нікому підозри не повідомлено. Слідчі дії тривають.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також