З ліхтариком у руках: як у Рівному реєструють розмитнені «бляхи»

3594 0

Ми у соцмережах:

З ліхтариком у руках: як у Рівному реєструють розмитнені «бляхи»

Сервісний центр МВС у Рівному працює лише з одним вихідним на тиждень. Усе – через «засилля» охочих зареєструвати розмитнені автомобілі.

За день центр реєструє близько 300 авто. Найбільше клієнтів – по вівторках та суботах.

Оскільки 22 лютого закінчується «пільговий» період розмитнення автівок, всі хочуть встигнути розмитнити та зареєструвати авто до цього часу. А від часу розмитнення власники автомобілів мають 10 днів, щоб поставити його на українські номерні знаки.

Сервісний центр МВС останніми тижнями працює по понеділках, хоча раніше цей день був вихідним, як і неділя.

За словами начальника Сервісного центру МВС у Рівному Віталія Кухарчука, робочий графік центу – до 18.00, проте експерти йдуть додому часом о дев’ятій вечора – лише після того, як обслужать останнього клієнта. Ввечері експерти змушені перевіряти авто з ліхтариками у руках.

Віталій Кухарчук

- У грудні ми зареєстрували 1019 «євроблях», у січні – 3026, а за два тижні лютого – 2840.  Усіх операцій (тобто і з перереєстрації авто) у лютому було 5515, - зазначив п.Кухарчук. – Новий закон також змінив попередні правила розмитнення автомобілів і дав можливість людям, які торік купили нове авто за кордоном, продати його швидше. Адже за старим законодавством, ті, хто розмитнював авто стандарту Євро-5, користуючись законодавчою пільгою, не міг автівку перереєструвати на інших осіб протягом року.

До слова, перша реєстрація авто коштує 580 гривень (ціна з номерним знаком), перереєстрація без зміни номерних знаків –  409 грн. Окрім того, за 180 гривень можна отримати довідку експерта Сервісного центру МВС про перевірку авто. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також