з 14 жовтня у «Рівнеоблводоканалі» — нові тарифи

3043 0

Ми у соцмережах:

з 14 жовтня у «Рівнеоблводоканалі» — нові тарифи

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 4 жовтня 2018 провела відкрите засідання, на якому було прийнято тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, а також на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для деяких ліцензіатів НКРЕКП, в тому числі для РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал».

Якщо за старими тарифами мешканці багатоквартирних будинків (гуртожитків) платили за кубічний метр води та каналізації 17,136 грн., то з 14 жовтня вартість цих послуг становить 19,992 грн. Тариф збільшився і для мешканців приватного сектора, юридичних осіб та інших споживачів. Раніше він становив 16,488 грн., відтепер за послуги водопостачання та водовідведення треба буде заплатити 19,284 грн.

Рахунки за послуги водопостачання та водовідведення із новими тарифами споживачі «Рівнеоблводоканалу» отримають вже у листопаді. Але за новими тарифами послуги підприємства будуть нараховані лише з 14 жовтня.

До слова, змінився тариф і у споживачів, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення (КП «Здолбунівводоканал»), — 2,95 грн. за 1 куб. м (без податку на додану вартість) або 3,54 грн. за 1 куб. м з ПДВ.

Нові тарифи затверджено постановою НКРЕКП від 04.10.2018 № 1168 «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 16 червня 2016 року №1141». Постанову офіційно оприлюднено в газеті «Урядовий кур’єр» № 193 (6309) від 13.10.2018 р.

Заступник директора РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Микола Ткачук наголосив, що зростанню тарифу передували економічні підстави. Зокрема, відбулося зростання вартості електричної енергії, зросли витрати на оплату праці, підвищилася вартість реагентів, змінилися витрати, пов’язані зі сплатою податків, зборів та інших передбачених законодавством обов’язкових платежів у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України, а також збільшилися витрати на очищення стічних вод на КОС ПАТ «Рівнеазот».

За повідомленням офіційного сайту РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал».

нові тарифи


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також