Ювілейний випуск Рівненського інституту права

1370 0

Ми у соцмережах:

Ювілейний випуск Рівненського інституту права

Уже вдвадцяте вручив дипломи бакалаврів Рівненський інститут Київського університету права. Їх отримали під оплески сімдесят випускників, які у майбутньому стануть адвокатами, працюватимуть у правоохоронних органах, юстиції та судовій системі.

Для того, щоб привітати студентів та їхніх батьків, до Рівного приїхали київські науковці-правники та народний депутат України чотирьох скликань Юрій Кармазін. Також на урочистості завітали начальник головного територіального управління юстиції Рівненщини Микола Станіщук, голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, президент Рівненської торгово-промислової палати Микола Ярощук, архієпископ Рівненський та Острозький УПЦ КП Іларіон та голова Рівненського апеляційного суду Олег Мельник.

Як розповів ректор Київського університету права НАН України Юрій Бошицький, у Рівному філія університету за ці роки випустила понад півтори тисячі фахівців:

— Це унікальний заклад, який реалізує ідею зближення юридичної науки та освіти. Саме ця ідея визначила імідж нашого навчального закладу не тільки на Рівненщині, але й в усій Україні.

Престиж освітнього закладу не вимірюється за еталоном «столичний» або «провінційний». Адже авторитетні виші Європи інколи розташовані далеко за межами столиць. Інститут у Рівному взагалі має іншу «родзинку»: якість освіти, кваліфікацію педагогічного колективу і його потенціал. Усе це ми розвивали протягом 20 років.

Для того, щоб цьогорічним випускникам успішно розпочати свою професійну діяльність, їм потрібно ще отримати знання у магістратурі. Але наші бакалаври володіють такими знаннями та навичками, що без остраху можуть продовжити навчання будь-де. Під час навчання в інституті студенти мали змогу послухати багато майстер-класів вчених з Італії, Німеччини, Франції, Польщі, Угорщини та США. Запрошуємо іноземців, щоб ознайомлювати молодь з новітніми здобутками європейського права, зі світовою студентською спільнотою та створювати майданчики для обміну ідеями.

Ректор Київського університету праваЮрій Бошицький нагородив колектив Рівненського інституту преміями та цінними подарунками. А архієпископ Рівненський та Острозький УПЦ КП Іларіон вручив пану Бошицькомуорден князя Володимира II ступеня від патріарха Філарета. Адже виш сприяє розвитку духовності студентів. Так, у Рівненському інституті права діє капличка на честь Петра Могили, а Київський університет права брав безпосередню участь у будівництві храму Нестора-літописця.

Професор та доктор філософії Юрій Кармазін попросив у випускників інституту, щоб у своїй майбутній діяльності вони завжди опиралися на закони та берегли Конституцію України. Адже головний документ держави через політичні амбіції намагаються постійно викривити та порушувати.

Під час виголошення подяки батькам та викладачам голова студентського парламенту Рівненського інституту права Софія Олексійовець не змогла стримати сліз радості, адже її однокурсники стали для неї другою сім’єю. Дівчина розповіла, що мріє продовжити вивчати право, адже ця спеціальність є дуже престижною. А окрім того, найкращі студенти Рівненського інституту права мають можливість їздити на стажування та конференції до Ізраїлю, Грузії, Швейцарії, Польщі та Угорщини. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також