Ярмарку в Рівному кінець?

9762 0

Ми у соцмережах:

Ярмарку в Рівному кінець?

У Будинку побуту, що на вулиці Шевченка у Рівному, триває реконструкція. І це викликає стурбованість у продавців, торгівля яких на цій вулиці узаконена у статусі ярмарку. Чи ж продовжать цю вуличну торгівлю і чи не завадить їхній роботі супермаркет, який, кажуть, буде діяти на першому поверсі сусіднього Будинку побуту.

Богдан Коток, представник підприємців з ярмарку на вул. Шевченка:

— Все поки на рівні чуток. За договором, маємо можливість працювати до закінчення воєнного стану, як підписали у 2022 році. Але конкретно нічого не знаємо: якщо відкриють супермаркет, то чи будуть проїзд відкривати, чи будуть парковку робити, чи далі нам торгувати. Люди переживають, бо не розуміють, що з товаром робити… Тут на ярмарку працює від 150 до 200 підприємців, продавці, вантажники. Чи відкриють проїзд вулицею Шевченка — теж питання. Наскільки пам’ятаю, тут взагалі планували робити квазікільце: щоб односторонній рух з вулиці Сагайдачного по Шевченка, далі парковка і вже по Набережній їхати у бік проспекту Миру. Як тепер буде — не знаємо, хочеться визначеності.

Андрій Давидюк, директор ТзОВ «Рентбудсервіс», яке володіє Будинком побуту, запевняє — зміни будуть на краще:

— Ми намагаємося максимально зберегти робочі місця і поліпшити умови праці підприємцям, щоб рівнянам було зручно і приємно зайти у сучасний торговий простір. Ніхто з тих, хто працював біля Будинку побуту, на вулиці не залишився — вони переїхали у вже відремонтовані приміщення, на різні поверхи. Щоб навести тут лад, ми доклали багато зусиль та вклали чимало коштів, багато чого робили фактично з «нуля». Зате тепер маємо повністю нові комунікації — на воду, електроенергію, опалення; встановили нові дорогі ліфти, подбали про кондиціонування, теплу підлогу, облаштували нові зручні санвузли, пожежну сигналізацію, гідранти... А на випадок знеструмлення є потужний генератор. До порівняння, коли ми тільки «зайшли» у цю будівлю, то працювали лише перший та третій поверх, було холодно і незатишно. Нині ж, наприклад, повноцінно працюють поверхи з четвертого по шостий, другий, а подекуди на поверхах іще тривають внутрішні роботи.

Повторюся, з орендарями ніяких проблем немає, люди задоволені. Так само немає проблем з тим, щоб завезти товар з боку вул. Пересопницької. Чи з’явиться у Будинку побуту саме супермаркет, наразі не можемо точно сказати. Звісно, така конкуренція пішла би на користь покупцям, аби вони змогли придбати товар дешевше, ніж у точках на ринку. Але під час війни ситуація може змінюватися, домовленості можуть змінюватися. Сподіваюся, 1 травня завершимо повністю всі роботи і ви самі все побачите.

Щодо підприємців ярмарку, які торгують поряд на вулиці Шевченка, ми до них ніякого відношення не маємо, це уже компетенція ринку. А що стосується забезпечення проїздів навколо ринку, то це питання нині вивчає комісія від міської ради, адже йдеться про пожежну безпеку, щоб рятувальники, «швидка» та інші спецслужби могли вільно доїхати у разі надзвичайної ситуації.

До слова, зміни уже торкнулися ринку «Сагайдачний», що на сусідній вулиці — невдовзі у головному приміщенні відкриється супермаркет «Фора», товар уже завозять. Як розповідав співвласник ринку Юрій Каленський, підприємців, що працювали там раніше, попередили заздалегідь, і вони вже знайшли собі нові місця.

А от новобудова, яку звели на місці згорілої кілька років тому «Пересопниці», якраз шукає орендарів. Поряд з будівлею розмістили велике оголошення, що пропонують торгові місця. Зокрема, у цоколі є до 20 робочих місць для ринку м’яса та м’ясопродуктів. Вище можуть розміститися кондитерська, пекарня, кафе або кав’ярні з літньою терасою. Також можуть працювати відділи з продажу ювелірних виробів, парфумерії та косметики, телефонів з аксесуарами до них, одягу та іншого.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також