Якщо вода в пляшках простояла довго, чи можна пити?

894 0

Ми у соцмережах:

Якщо вода в пляшках простояла довго, чи можна пити?

Більшість людей звикла пити бутильовану воду — така вода вважається очищеною та безпечною. У разі нестачі води, на випадок незвичайних ситуацій, в екстремальних умовах, наприклад, в умовах війни, — намагаються запастися такою водою на тривалий термін. Як довго можна зберігати воду в пляшках, чи може закінчитися термін її придатності?

Терміну придатності вода не має, оскільки вона не містить цукру, білків, добавок, які зазвичай спричиняють псування їжі. Винуватцем закінчення терміну придатності є упакування. Понад 97% води реалізується в пластикових пляшках. Вони пористі, що дозволяє навколишнім повітряним газам, побутовим розчинникам, хімікатам впливати на смак та якість води.

Щоб запобігти цьому, деякі виробники бутильованої води використовують пластик преміум-класу, завдяки чому їхній продукт краще зберігається, але також коштує трохи дорожче.

Якщо на пляшці вказано термін придатності, то це не означає, що з вами щось станеться, якщо ви вип’єте воду коли дата мине.

Можна чи ні пити воду після закінчення терміну споживання — залежить від умов її зберігання. Якщо зберігати воду в пластику при високих температурах протягом декількох тижнів, така хімічна сполука з пластику, як сурма може потрапити у воду.

Найкраще зберігати воду в пляшках принаймні за кімнатної температури, в ідеалі — в прохолоді, якомога далі від прямих сонячних променів і побутової хімії.

Не найкращою ідеєю є й зберігання бутильованої води на балконі чи в автомобілі у літню спеку. Попри те, що вода в пляшках може витримувати деякі впливи, пов’язані з нагріванням, вона зберігатиметься довше та матиме кращий смак в належних умовах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також