Якщо смерека у Рівному впаде, то або хату завалить, або зупинку

7730 0

Ми у соцмережах:

Якщо смерека у Рівному впаде, то або хату завалить, або зупинку

Неподалік невеликої хати рівнянки Галини Денищук росте висока смерека, яку добре видно з вулиці Чорновола, по якій щодня проїжджають сотні машини. Жінка тривожиться, що під час сильного вітру це дерево може наробили великої шкоди та завалити її будинок. Тому багато років засипає міського голову Рівного проханнями прибрати дерево. Однак цього досі не зробили. Бо її сусіди проти.

Галина Денищук, мешканка вулиці Новодвірської:

- Біля мого будинку є стара смерека. Це дерево має близько 90 років за свідченням старожилів. Воно росте на земельній ділянці, яка належить сусідці. Оскільки дерево старе, то будь-яка негода може призвести до того, що воно впаде на мій будинок та його пошкодить. Щоб запобігти такому нещасному випадку, прошу його прибрати.

Анатолій Чугуєвець, депутат з цього округу:

- Це дерево знаходиться неподалік зупинки громадського транспорту. Однак проблема в тому, що воно росте на приватній земельній ділянці. Жінка, яка живе по сусідству, переймається, що це дерево може впасти й завалити її хату. Але її сусід не дає дозволу зрізати це дерево. У свою чергу, ніхто не має права щось робити на чужому подвір’ї. По факту дерево дуже велике, а застереження цієї жінки є справедливими. Якщо це дерево впаде, то наробить шкоди. Воно може або людям будинки зруйнувати, або завалити зупинку громадського транспорту, або порвати лінії електропередач і перекрити дорогу. Залежатиме від того, в який бік воно впаде. Якби це дерево росло не на приватній земельній ділянці, то його обстежила б комісія. Пізніше б дерево комунальники зрізали. Загалом від звернення до комунальників до зрізування дерева минає близько двох місяців.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також