Заступники міського голови Рівного: хто вони?

5059 0

Ми у соцмережах:

Попри те, що ображена на голову фракція партії «Голос» у міськраді — в опозиції, Олександр Третяк нещодавно зустрівся з нардепкою від цієї партії Соломією Бобровською. Про що говорили? Соломія Бобровська прокоментувала так: «Домовились про сильний голос г

Тривалу паузу у формуванні своєї команди узяв новообраний голова Рівного Олександр Третяк. Сесійне засідання, на якому мали затвердити прізвища заступників голови, уже двічі довелось переносити. Адже між партіями більшості, яку створили три політичні сили, немає довіри.

Кажуть, що було домовлено — якщо хтось з депутатів стане заступником міського голови, то добровільно складе мандат. І це дуже вдарило по амбіціях деяких представників з партії «ЄС», завдяки якій Третяк став міським головою. Адже відмовлятися від нещодавно отриманого на виборах мандата депутата ніхто з претендентів на заступника голови не хоче.

Ще однією проблемою для Третяка є банальна недовіра між двома найбільшими фракціями — «ЄС» та «Рівне Разом». Цей розбрат почався ще перед попереднім сесійним засіданням, коли голосували за голів постійних депутатських комісій. Депутатка від «ЄС» Людмила Туровська дуже хотіла бути головою земельної комісії, яку уже пообіцяли депутату від «Рівне Разом» Святославу Стельмащуку. І хоч в результаті прийняли компромісне рішення — головою земельної комісії обрали депутата від «За майбутнє» Мар’яна Году, та, як кажуть, «осад залишився».

Хто буде заступником з питань житлово-комунального господарства — це питання до секретаря Шакирзяна. Є домовленість, що саме його партія «Рівне Разом» запропонує голові свою кандидатуру. Спочатку нібито йшлося про того ж депутата Святослава Стельмащука. Однак щоб стати заступником міського голови, Стельмащук має відмовитися від посади начальника в обласному Держгеокадастрі та скласти Депутатські повноваження. Тому Стельмащук відмовився, бо для нього це завелика ціна за посаду заступника.

Натомість у «Рівне Разом» почали розглядати кандидатуру Сергія Пінчука, відомого як експерта в комунальних питаннях. Але, схоже, поки поставили на паузу розгляд цієї кандидатури. Усе визначиться безпосередньо на засіданні фракції перед сесією.

Заступником з гуманітарних питань мала б стати кандидатка від «Голосу» Марина Кузьмічова — депутатка і керівниця благодійної організації. Але такі плани — в минулому. Після того, як Третяк, формуючи більшість у раді, залишив «Голос» за бортом, депутати від цієї партії формально перебувають в опозиції.

Натомість називають кандидаткою на цю ж посаду волонтерку та представницю компанії «Санофі-Авентіс Україна» Тетяну Воронцову. Вона є членом команди «ЄС» та була кандидаткою до міської ради від цієї політичної сили.

Посаду заступника з питань архітектури, яку зараз тимчасово обіймає Віталій Герман, планують віддати Олегу Піщанському. Його називають другом Олександра Третяка та його братом по вірі. Піщанський раніше обіймав посаду начальника відділу містобудування та архітектури Березнівської РДА, а пізніше — був головою РДА.

А найбільш вірогідним кандидатом на заступника з економічних питань називають депутатку Рівненської облради від «ЄС» Світлану Богатирчук-Кривко.

Сесійне засідання, на якому планують призначити заступників міського голови, має відбутися у п’ятницю, 18 грудня. Звісно, якщо політичні домовленості знову не зірвуть.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також