"Якщо не заберетеся зі своїми американцями, спалимо всю техніку"

2835 0

Ми у соцмережах:

Керівництво державного підприємства "Бурштин України" звинуватило керівника володимирецького відділення поліція Віталія Березовського у залякуванні та у перешкоджанні підприємству працювати на території Володимирецького району.

В.о. директора"Бурштину України" Дмитро Тяглій разом зі своїм помічником Костянтином Ващенком під час прес-конференції у Рівному розповіли про тиск та перешкоджання володимирецької поліції у здійсненні плану рекультивації земель, пошкоджених бурштинокопачами.

За словами пана Тяглія, як тільки техніка американського інвестора "Уорлд Ембер Корпорейшн" заїхала на ділянку, що виділена під рекультивацію, приїхали поліцейські разом з п.Березовським. Останній начебто вимагав у компанії забратися з ділянки, хоча є офіційний договір з держлісгоспом на її оренду.

Вночі на працівників компанії напали озброєні люди. За словами Тяглія та Ващенка, у них є підозри, що це були переодягнуті поліцейські, які мали з собою автомати Калашникова. Вони вимагали, за словами спікерів, щоб керівники підприємства домовилися з "босами".

"Якщо не заберетеся зі своїми американцями, зберемо народ і спалимо всю вашу техніку", - так, заявив п.Ващенко, сказав йому голова сільради у Великих Цепцевичах. За словами Ващенка, подібні погрози були і від депутата облради, і від керівника районної поліції.

Поліцейські намагалися арештувати техніку компанії, проте суд відмовив у позові. Проте відкрите кримінальне провадження про незаконний видобуток, хоча "Бурштин України", за словами керівників, має всі дозволи на підготовчі роботи на ділянці, а видобутку й не було розпочато.

За словами панів Тяглія та Ващенка, вони написали скарги главі Нацполіції та міністру внутрішніх справ, але відповіді не отримали. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також