Які вакцини проти грипу доступні в аптеках Рівненщини

611 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Про це розповів завідувач відділу імунопрофілактики Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб Віктор Мороз.

Цього сезону на Рівненщині доступні дві вакцини проти грипу: французького та корейського виробництва – Ваксігрип Тетра Джісі Флю та Грін Кросс Корпорейшн, - йдеться на сайті облдержадміністрації.
 
«Грип належить до вакцинокерованих захворювань. Його тяжкі наслідки можна попередити шляхом вакцинації. Наразі щеплення проти грипу є рекомендованими, однак не входять до переліку безоплатних», - розповів Віктор Мороз.
 
Вже на наступному тижні Рівненська область отримає 2,2 тисячі доз вакцини корейського виробництва – GCFLU Quadrivalent. Препарат буде поставлено в Україну за співпраці з проєктом PIVI в якості гуманітарної допомоги для щеплення медиків.
 
Нині в області проти грипу вакциновано 774 особи, майже половина з яких – діти до 17 років. 
 
Також цьогоріч майже 30 тисяч жителів області вакцинувалися проти COVID-19. На сьогодні в області доступні такі «протиковідні» вакцини: Янссен, Пфайзер ТРІС для дорослих та Пфайзер для вакцинації дітей 5-11 років. 
 
Нагадаємо, на Рівненщині за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 7,5 тисяч людей. Більшість із них – діти, - додають в пресслужбі РОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також