Як захиститись від сезонних застуд?

1282 0

Ми у соцмережах:

Як захиститись від сезонних застуд?

Першу хвилю застуд та інших вірусних інфекцій очікують у жовтні. Як захистити себе та близьких?

Експерти рекомендують уникати контактів з людьми, які кашляють і чхають, а в розпал масових захворювань зменшити до мінімуму відвідування громадських місць. Крім того, потрібно більше ходити пішки, гуляти на свіжому повітрі. У квартирі також не має застоюватися повітря — приміщення варто провітрювати кожні кілька годин.

Потрібно регулярно робити вологе прибирання в квартирі, тримати в кімнатах гілки ялини або ялівцю. Також підійдуть ефірні олії хвойних рослин, як і олії лаванди, евкаліпта, базиліка, фенхелю, меліси, які надають очищувальну і знезаражувальну дію на повітряне середовище, — радять наукові експерти.

Ще одна дуже дієва порада — в сезон хвороб необхідно частіше мити руки. Також треба чим менше торкатися руками обличчя: особливо небезпечно торкатися руками до носа, рота і очей. Адже в період піку інфекцій саме брудні руки стають головним джерелом зараження.

Інша проста рекомендація: вранці та ввечері слід полоскати рот і горло теплою солоною водою, приготовленою з розрахунку 1 ч. л. солі на склянку води. Медики стверджують, що ризик підхопити ГРВІ при цьому знижується в 6 разів.

Також дуже корисно вживати більше рідини: соків, відварів, компотів, чаїв. У раціоні повинно бути більше фруктів і овочів, а також здорових джерел білка і жирів — сидіти на дієті в сезон застуд і грипу не варто, це дуже ослаблює імунітет. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також