Як вибрати гарнітур у спальню

360 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати гарнітур у спальню

Спальня – особливе місце в кожному будинку. Від обстановки в цій кімнаті залежить повноцінний сон та комфортний відпочинок, а отже, і гарне самопочуття протягом дня. Тому так важливо правильно підібрати меблі до спальні. Сьогодні найпопулярнішим варіантом є гарнітур – набір певного розміру елементів, підібраних в одному стилі. Кількість предметів у комплекті залежить від площі приміщення та від індивідуальних уподобань.

Особливості та переваги рішення

Купити спальний гарнітур – це означає не припуститися прикрих помилок при облаштуванні кімнати для відпочинку. Найяскравіші та найстильніші дизайнерські проєкти допомагають втілити модульні меблі, які складаються з окремих функціональних блоків. Секції легко комбінувати, що дозволяє швидко змінювати інтер’єр за потребою.

Плюсів модульних гарнітурів у спальню багато. Серед іншого виділяють такі переваги:

  1. Функціональність та зручність. Набори модулів вважаються чудовим варіантом для малогабаритних кімнат, де не можна встановити велику шафу. За допомогою секцій легко розділити приміщення на зони (наприклад, спальня та кабінет або вбиральня).
  2. Мобільність. Модулі відрізняються невеликою вагою, їх легко переміщати. Це чудовий варіант для людей, які люблять іноді змінювати інтер’єр. Навіть маленька перестановка може перетворити на краще вигляд кімнати та освіжити атмосферу.
  3. Продуманість. Усі предмети в комплекті виконані в єдиному стилі з однакових матеріалів. Виробники продумують до дрібниць, щоб користувачеві було максимально зручно. При цьому базовий комплект можна завжди доповнити потрібним предметом обстановки.
  4. Простота транспортування та монтажу. Модульні меблі відрізняються невеликою вагою та компактністю, тому секції легко перевозити та встановлювати.

Істотним плюсом спальних гарнітурів є демократична ціна, яка значно менша, ніж у меблів на замовлення. Водночас різноманітність модулів, як і «індивідуальні» вироби, дозволяють створити унікальний інтер'єр.

Що входить у комплект

Меблеві набори можуть містити різну кількість елементів. Найчастіше в спальні гарнітури входять:

  • ліжко;
  • шафи різних форм;
  • приліжкові тумбочки;
  • комод;
  •  крісла;
  • туалетний столик.

Основою кожної спальні є ліжко. Воно може бути призначено для однієї людини, подружжя та дітей. Деякі моделі для зручності забезпечуються підіймальними механізмами та місткими ящиками для зберігання постільних приналежностей та інших речей.

Другим після ліжка важливим елементом спальні вважається шафа. Модульні системи зберігання відрізняються поєднанням зовнішньої компактності та місткістю внутрішнього простору.

У більшість комплектів входять тумби. Вироби бувають навісні, підлогові або закріплюватися біля узголів'я.

Для більшої зручності та створення затишку можна підібрати й інші предмети в комплект, наприклад м'які пуфи, дзеркала або стелажі для книг.

Декілька порад, які стануть у пригоді при виборі

Маленькі спальні рекомендується обставляти меблями світлих відтінків, щоб візуально збільшити простір. Елегантні темні моделі стануть родзинкою великих кімнат, оформлених у стилі лофт чи класика.

Зверніть увагу на матеріал. Виробники найчастіше надають перевагу масиву дерева, МДФ та ЛДСП. Це екологічно чисті, безпечні для здоров'я, міцні матеріали з довгим строком експлуатації.

Форма гарнітура може бути лінійною (прямою) або кутовою. У першому випадку секції встановлюються в ряд уздовж однієї стіни. Лінійні комплекти підходять для звичайних кімнат прямокутної форми. Г-подібні конструкції розміщують між суміжними стінами з загальним кутом. Такі меблі дозволяють раціонально використовувати простір і відмінно підходять для малогабаритних спалень.

При виборі гарнітура обов'язково враховуйте розміри та планування приміщення. Різноманітність модульних конструкцій, ретельно опрацьований дизайн дозволяють підібрати стильні меблі та створити комфортну, затишну атмосферу в будинку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також