Як вибрати електрочайник | Який електрочайник краще для будинку

1131 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати електрочайник

Уявити собі будь-яку кухню без електрочайника зараз просто неможливо. Невеликий побутовий прилад служить незамінним помічником в побуті.

Але для того, щоб прилад прослужив не один рік, важливо розуміти, як вибрати електричний чайник правильно. Звичайно, дізнатися який електрочайник краще зовсім не просто. Це обумовлено різноманіттям вибору моделей. Крім цього, кожна модель відрізняється не тільки різноманітними технічними характеристиками, але і дизайном. Тоді, як вибрати електрочайник відповідає саме вашим потребам? Дізнатися відповіді на найпоширеніші запитання ви зможете вже в даній статті.

Зрозуміти, як вибрати електричний чайник ви можете по виду. Виділяють кілька основних типів приладів:

  • класичні, мають відкриті нагрівальні елементи;
  • електрочайники експрес типу, що мають нагрівальні елементи закритого виду;
  • термопоты або чайники-термоси.

До головних особливостей бюджетних моделей можна віднести те, що спіраль, а також головний роз'єм живлення в таких приладах розташований збоку. При цьому нагрівальний елемент в таких моделях виготовляється з нержавіючої сталі високої якості. У моделях типу експрес роз'єм розташований в центрі підставки, а нагрівальний елемент також виготовляється з нержавіючої сталі. Причому спіраль в експрес чайниках надійно захована під спеціальною пластиною з тонкого металу, відповідно будь-які контакти з водою повністю виключені. До речі, такі конструкційні особливості сприяють більш тривалому терміну служби приладу. У них набагато менше утворюється накипу. А доглядати за плоским і практичним дном дуже легко і просто. Але до мінусів таких моделей можна віднести те, що вони відрізняються підвищеною гучністю.

Чайники-термоси являють собою унікальну комбінацію термосів і чайників. Термопоты дуже функціональні і універсальні. Наприклад, підключений до мережі термопот здатний підтримувати температурний режим води на заданому вами рівні. Причому ви можете з легкістю вибрати один із запропонованих режимів підігріву і встановити температуру в 60, 80 і 95 градусів. Але також необхідно пам'ятати, що для нагріву води чайникам-термоса буде потрібно набагато більше часу, ніж іншим моделям. При цьому вони не характеризуються високою потужністю і в цілому показники можуть складати близько 700 і максимум 1000 Вт.

Подачу води можна здійснити кількома способами: вручну або за допомогою кнопки. До речі, останній варіант дуже практичний в експлуатації, так як для отримання гарячої води вам не потрібно піднімати чайник або нахиляти його. Ось чому такі моделі рекомендується використовувати в сім'ях з дітьми.

Як вибрати електрочайник за матеріалом корпусу?

Як вибрати електрочайник

В якості матеріалу корпусу може виступати пластик, метал, скло, кераміка, нержавіюча сталь. Кожен варіант має безліч переваг і особливостей. Наприклад, не знаєте, як вибрати скляний електрочайник? Зверніть увагу на якість скла і дизайн. Найчастіше скляні моделі представлені в різних стильних дизайнах і формах.

Крім цього, вони дуже екологічні і міцні. Єдиним недоліком скляних чайників служить те, що після експлуатації на ньому можуть залишатися відбитки пальців, а також різні інші забруднення. Це обумовлено спеціальної полірованою поверхнею таких приладів.

Пластикові відносять до найбільш бюджетних варіантів чайників, які ви можете знайти на сучасному ринку побутових приладів. Вони міцні, недорогі і незважаючи на матеріал, достатньо надійні в роботі. Варто відзначити, що ви можете знайти чайник з цільним корпусом з пластика або в різних його варіаціях. Наприклад, дуже популярні чайники з пластику і скла, а також пластику в поєднанні з металом і т. д. Але пам'ятайте, що занадто дешеві чайники з пластику через деякий час і постійну експлуатацію втрачають свою презентабельність і технічні якості. Тому використовувати дані моделі слід тільки в якості тимчасового варіанту для підігріву води.

До чайникам з люкс сегмента можна віднести прилади з металу або нержавіючої сталі. Причому ваші витрати будуть цілком виправдані, так як техніка з даних матеріалів характеризується підвищеною міцністю, надійністю і тривалим експлуатаційним терміном. До того ж вони гарантовано стануть ідеальним і дуже гармонійним завершенням будь-якого кухонного дизайну.

А от справжньою класикою в сучасному виконанні можна вважати чайники з кераміки. Вони виключають виникнення найбільш поширених проблем і не іржавіють, а також легко піддаються очищенню і характеризуються модним зовнішнім виглядом. Варто відзначити, що багато моделей додатково прикрашені оригінальними малюнками на корпусі, що дозволить вам підібрати найбільш оптимальний і виграшний варіант саме для вашої кухні. А до мінусів таких моделей можна віднести лише високу крихкість і ціну на весь модельний ряд приладів з кераміки.

Потужність електрочайника

Від потужності чайника безпосередньо залежить швидкість нагріву приладу. Тому перед покупкою техніки визначте для себе, які саме параметри пристрою вас цікавлять в першу чергу. Наприклад, якщо ви не знаєте, як вибрати електрочайник з підсвічуванням, то виберіть більш потужну модель, адже додаткові режими вимагають більше енергії, ніж звичайні моделі. А для стандартної моделі цілком підійде потужність 2200 Вт. Звичайно, для чайників-термосів показники будуть в рази нижче, так як для підтримки заданої температури їм не потрібно витрачати занадто багато електроенергії.

Також не потрібно випускати з уваги об'єм приладу. Занадто великі пристрої вимагають більше енергії, тому і потужність більш об'ємних чайників буде набагато вище класичних пристроїв. Тому проводити порівняння чайників за показниками потужності можна тільки в тому випадку, якщо вони відрізняються ідентичним об'ємом.

Експерти виділяють кілька стандартів потужності і для звичайних чайників в середньому до 1,7 л потужність буде складати близько 2000 Вт. Звичайно, ви можете знайти більш потужні моделі при аналогічному обсязі 3000 Вт, але якщо в вашому домі виникають часті збої електрики, то купувати таку модель не рекомендується.

Який електрочайник краще за обсягом?

Як вибрати електрочайник

Обсяг можна впевнено вважати одним з найбільш важливих параметрів при виборі чайника. Його не заслужено упускають з виду, адже довговічність приладу і в цілому якість пристрою безпосередньо залежить від обсягу електрочайника. Не знаєте, який електрочайник краще? В такому випадку просто проведіть підрахунок членів своєї сім'ї і кількість гарячих напоїв, які ви випиваєте з рідними на протязі всього дня. Так, для деяких оптимальним варіантом служать чайники в 0,5 л. Для інших модель в 4 л є найкращою та зручною. Але в середньому можна виділити стандартні чайники об'ємом до 2 л. Їх вибір дуже великий, при цьому вони досить функціонально і відрізняються стильним зовнішнім виглядом.

Як вибрати електрочайник за нагрівального елементу?

Тип нагрівального елемента - це ще один важливий критерій, який може безпосередньо вплинути на вибір пристрою. Варто відзначити, що нагрівальні елементи представлені в 3 варіантах: з відкритими і закритими спіралями, а також дискові.

Тени відкритого типу розташовуються всередині приладів і мають вигляд спіралей-кип'ятильників. Вони входять в категорію бюджетних моделей, але і в експлуатації вони недовговічні. На них дуже швидко утворюється накип, так і для роботи такого чайника необхідно заповнити колбу мінімум на 0,3 л води.

Тени закритого типу більш надійні і відрізняються від попередніх тим, що заховані під спеціальним диском з металу. Відповідно, такі електрочайники набагато легше мити, а єдиним недоліком слугує їх дуже гучний звук при роботі пристрою. Та й назвати такі чайники економічними непросто, так як вони споживають дуже багато електроенергії і коштують набагато дорожче чайників зі спіралями відкритого типу.

В цілому можна впевнено стверджувати, що мінуси і плюси є у всіх нагрівальних елементів, тому для злагодженої роботи чайника вам досить просто стежити за правильною експлуатацією приладу.

Функціонал електрочайників

Як вибрати електрочайник

Корисні функції електрочайників дозволять вам значно спростити і прискорити процес приготування улюблених гарячих напоїв. Так, до корисних опцій чайників можна віднести функцію тривалого кип'ятіння. Даний режим дасть можливість вивести з води хлор та інші негативні компоненти в складі. Також вам гарантовано сподобається режим таймера, тому не знаючи як вибрати електрочайник з терморегулятором, просто чітко визначте для себе, чи потрібно вам надалі буде проводити підігрів води до певних проміжків часу.

Варто пам'ятати, що далеко не всі електрочайники оснащені терморегулятором. Але от похвалитися його наявністю можуть абсолютно всі прилади чайники-термоси.

Підтримка заданого температурного режиму - ще одна корисна функція електрочайників, які після закипання води здатні ще тривалий час підтримувати підігріту воду гарячою. До того ж дана функція дасть можливість істотно заощадити на електроенергії і, відповідно, скоротити витрати на комунальні послуги.

Виробники електрочайників

На сьогоднішній день вибір компаній-виробників по виготовленню електрочайників існує безліч. Кожен бренд пропонує не тільки відмінні за технічними властивостями, але і зовнішнього вигляду моделі чайників на будь-який смак. Але на практиці важливо пам'ятати, що застрахуватися від неправильного вибору можна тільки завдяки вибору якісної моделі. Компанії Maestro, Domotec або Aurora можна віднести до виробників побутових приладів середньої категорії. Але незважаючи на це продукція брендів, що користується величезною популярністю в усьому світі і відрізняється гарною якістю і експлуатаційними властивостями. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також