Як «ватники» стали патріотами

1980 0

Ми у соцмережах:

Як «ватники» стали патріотами

У кожного з нас були і є знайомі, які зневажливо ставились до України. Глузували над нашою мовою, насміхалися над нашою культурою, коротше, не вважали нашу державу справжньою і відверто шкодували за часами Союзу. Десятиліттями ми з ними мирно співіснували, вислуховуючи їхні далеко не патріотичні думки.

 Ця конструкція похитнулася після 2014-го. Усі ці люди стали для нас «ватниками», «сепарами» і так далі. Але ми продовжували жити поруч і вислуховувати оце все. Не лише у приватних розмовах, а й у проросійських ЗМІ, яких у нас завжди вистачало. Ми бачили і чули людей, які повторювали тези ворожої пропаганди на українських телеканалах, сайтах, ютубах та інших носіях інформації. І жодні санкції, жодні закриття телеканалів не могли цьому зашкодити.

З 24 лютого все змінилося. Українські «ватники» кудись раптово зникли. Натомість частина з них почала виступати з проукраїнських та патріотичних позицій. Як так сталося? Перша думка – вони просто злякалися. Бо лише самовбивця може нині відкрито виступати на стороні агресора, а перемога Росії у війні не відбулася. Та навряд це все так просто.

Мені здається, що вчорашні «ватники», принаймні переважна більшість із них, стали патріотами не зі страху перед Україною, а зі страху перед Росією, яку вони ще вчора так любили. Їм раптом відкрилася проста істина – як добре було жити у вільній і демократичній Україні, де можна говорити і писати все що завгодно і тобі за це нічого не буде. Вони і раніше це знали, але не усвідомлювали. Інакше давно би вирушили у ту ж Росію, а ще краще на окуповані території. Та щось не помітно було масової міграції «ватників» з України, яка їм так не подобалась.

Тепер же вони знають те, що ми знали завжди: Росія - це ворог! Ворог справжній, ворог смертельний, який не буде розбиратися у тонкощах, а одразу стрілятиме! Тому ці всі «ватники» тепер у перших рядах захисників України, хоч на словах, хоч на полі бою. Ну не всі, ясна річ, бо ж і серед свідомих українців далеко не всі герої. Тепер ми разом захищаємо нашу свободу від російського рабства. І коли захистимо, жодних «ватників» в Україні вже не буде!

Микола Несенюк


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також