Як у Рівному кастетом били радикала (коментарі сторін)

3449 2

Ми у соцмережах:

Василь Немеш

З охоронцем від минулого тижня ходить по Рівному Василь Немеш, депутат міської ради від Радикальної партії. Змушений був приставити до себе охорону після того, як у п’ятницю ввечері у дворі будинку на нього напав чоловік з кастетом.

Депутат розповідає, що якби нападник потрапив трохи вище — у скроню — загинув би, а тому за свою безпеку нині переживає. Василь Немеш каже, що знає, хто замовив напад, і готується до захисту. Тому навіть придбав новий пістолет. Замовником нападу на себе Немеш називає рівненського підприємця Андрія Федорчука, з яким давно має майнові конфлікти. Зокрема, один стосується права власності на будинок у самісінькому центрі Рівного, на вулиці 16 Липня, 10. Ця справа — у судах. Але є й інші, менш відомі громадськості конфлікти, про які радикал згодився розповісти лише після нападу на себе.

Василь Немеш, міський депутат:

— Ось подивіться на ці сліди від кастета, які вкривають усю ліву частину обличчя. Якби накачаний молодик бив трохи вище, то я був би мертвим. Він підкараулив мене опівночі, коли я паркував свій автомобіль. Скориставшись темрявою, нападник сховався за кузовом мого автомобіля, а як я тільки з нього вийшов, то наскочив на мене ззаду. Коли від ударів я почав втрачати свідомість, то він утік. Із балкона будинку все це побачили люди, які здійняли ґвалт і викликали «швидку». Щоправда, цього спортсмена я впізнав — схожий працює з Андрієм Федорчуком, який мені погрожував розправою біля кафе «Blues and Jazz».

З цією людиною я воюю уже три роки. На нього не може знайти управи ні поліція, ні прокуратура. Наш з ним конфлікт почався, коли я допомагав засновникам організації «Агробуд-Рівне». Вони володіють чотириповерховим будинком на вулиці 16 Липня. Тоді шість з дев’яти засновників цієї організації хотіли зняти неефективного директора. Останній, не бажаючи йти, оформив собі право власності на це приміщення. Знаючи те, що у суді право власності можуть скасувати, цей директор провернув схему з грошовою позикою. Виступив поручителем для якогось незнайомого чоловіка, якому Федорчук позичив кошти. Платою за борг стала передача права власності на будинок Федорчуку. Але я допоміг засновникам компанії «Агробуд-Рівне», і ми змогли у суді відстояти їхні права.

Зараз Федорчук постійно платить спортивним молодикам, аби ті власників не впускали у той будинок. Раніше він це робив з допомогою «Правого сектора», якому там дали в оренду приміщення. Однак потім вони побили горщики. Вважаю, що підпал автомобіля колишнього керівника «Правого сектора» Романа Коваля відбувся неспроста.

Після цього у мене з Федорчуком була ще одна неприємна історія. Італієць Джорджіо Морані мав на проспекті Миру кафе «Гавана». Іноземець дозволив орендувати свою нерухомість такому собі Сергію Петрушину і поїхав до Італії. Новий же орендар зробив там ремонт і через суд намагався переоформити це приміщення на Федорчука. Однак я знову допоміг цим людям відстояти їхні права у суді. Нещодавно те приміщення спалили, а у моїй машині порізали колеса. Тепер організували напад на мене. Знаю точно, що мене хотіли вбити. Велике щастя, що я так легко відбувся. Адже такі побиття мають набагато гірші наслідки. Згадайте померлого головного архітектора Рівного Сергія Семенця. Поліція стверджує, що він сам упав і розбив собі голову. Думаю, після цього нападу на мене сказали б так само. Але я тепер уже нічого не боюся і буду допомагати усім людям, які потерпіли від дій Федорчука.

Головне, щоб ніхто не боявся. Не такий чорт страшний, як його малюють, Бог є на небі і все бачить.

Підприємець Андрій Федорчук, на якого публічно вказує міський депутат, усе заперечує:

— Жодного відношення до нападу на Василя Немеша я не маю. Якщо викличуть мене до поліції на допит, то обов’язково прийду. Ні від кого ховатись не збираюся. Думаю, Немеш вирішив на мені відігратися. Адже у нас з ним тривають різні судові процеси вже чотири роки. Нічим незаконним у місті я не займаюся, здаю у Рівному в оренду нерухомість.

Любов Гуда, речниця обласної поліції:

— До нас надійшло повідомлення, що у лікарню із забоями голови та черепно-мозковою травмою доставили 45-річного чоловіка. Побої йому завдав невідомий у дворі будинку, де мешкає потерпілий. Зараз встановлюються усі обставини злочину та особа зловмисника. За фактом нападу на депутата було розпочато досудове розслідування.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також