Як прокинутися без ранкової кави

924 0

Ми у соцмережах:

Як прокинутися без ранкової кави

Багато хто воліє вранці випити чашку запашної кави, вважаючи, що саме цей напій найбільш підбадьорливий. Але якщо врахувати, що у багатьох людей є протипоказання до кофеїну, то варто використати альтернативні варіанти продуктів для сніданку, які допомагають швидко прокинутися.

Можна почати день з плитки гіркого шоколаду — це не тільки смачно, але і корисно: у ньому достатньо цукру, що послужить поштовхом до вироблення ендорфіну, і цього вистачить, щоб зарядитися енергією на кілька годин.

Фахівці вважають, що причиною втоми може бути і звичайне зневоднення, тому ранок варто почати зі склянки води — це теж допоможе підняти настрій і трохи поліпшити фізичний стан.

Якщо ж вода вам не до смаку, то випийте апельсинового соку — в ньому повно вітаміну С, який наповнить організм енергією, а запах будь-яких цитрусових позитивно вплине на настрій і активізує когнітивні функції мозку.

Горіхи послужать аналогом «акумуляторної батареї» для організму завдяки високому вмісту білків, вітамінів Р і К, амінокислот і жирних олій, а яблука — посилять сприйняття, допомагаючи більше звертати увагу на дрібні деталі.

Також можна обрати зелений чай — в ньому теж є аналоги кофеїну, але діють вони більш м'яко. До того ж, цей напій знижує ризик появи остеопорозу, онкологічних і серцево-судинних захворювань, захищає клітини від негативного впливу і нейтралізує вільні радикали, що викликають передчасне старіння. Крім цього, в чаї є фтор, який зміцнює кісткову тканину і благотворно впливає на стан зубів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також