Як позбутись звички гризти нігті?

563 0

Ми у соцмережах:

Як позбутись звички гризти нігті?

Звичка гризти нігті по-науковому називається оніхофагією. Це притаманно не тільки дітям, а й тим, хто давно вийшов з підліткового віку. Зазвичай ця шкідлива звичка викликає роздратування, але позбутися її дуже важко.

Ця звичка є своєрідною реакцією на стрес або занепокоєння. До цієї ж категорії звичок можна віднести хитання ногою, сидячи у кріслі, і скручування пальцями пасма волосся. Це відволікає увагу від стресу, не дає зациклитися на неприємних відчуттях, звільнитися від накопиченої напруги. Як тільки це входить у звичку, то може стати постійним заняттям у той час, коли ви чекаєте, засмучені або просто нудьгуєте.

Як перестати гризти нігті? Це не так просто, як здається. Знадобиться певний період для того, щоб її позбутися. Тут головне — терпіння.

Найпростіший спосіб — зробити нігті короткими, і не забувайте про задирки та рвані краї, щоб у вас не виникла спокуса їх вкусити. Зробіть манікюр — навряд чи захочеться його зіпсувати шкідливою звичкою. Нанесіть спеціальний засіб проти обкусування нігтів — це безпечна речовина з гірким присмаком. Коли вам захочеться гризти нігті, спробуйте пограти кулькою-антистресом — це допоможе тримати руки подалі від рота.

Постарайтеся поступово перестати гризти нігті. Наприклад, спробуйте припинити гризти спершу нігті великого пальця. Коли це вдасться, включіть до списку «недоторканних» мізинці або навіть цілу руку. Так ви зможете поступово викорінити звичку.

Чому гризти нігті — це шкідливо та небезпечно? Це може призвести до травмування шкіри біля нігтів та її інфікування, до зміни форми нігтьової пластини або викривлення, вростання нігтів. Руки — розсадник бактерій, а нігті — їхній притулок. Коли ви кладете брудні пальці в рот кілька разів на день, це збільшує ваші шанси отрмимати кишковові інфекції або ж вірусні. Діти зі звичкою гризти нігті наражаються на більший ризик глистів через слабку імунну систему. Створюються проблеми й для зубів — можна сколоти або пошкодити зубну емаль; зуби можуть деформуватися, передчасно зноситися чи ослабнути. Мікроби можуть заразити чи викликати роздратування ясен. До усього сказаного слід додати, що така звичка виглядає ще й дуже неестетично.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також