Як і чим оформити вікна у школі?

2121 0

Ми у соцмережах:

Як і чим оформити вікна у школі?

У навчальних класах оформлення вікон не менш важливе, ніж у домашній дитячій кімнаті. Адже дитина тут проводить більшу частину дня, і тому почуватись вона повинна у класі комфортно. Чим і як краще оформляти вікна? Обрати жалюзі в школу, ролети чи звичайні штори? Розбираємось у плюсах та мінусах кожного з варіантів.

Класичні штори

Саме так завжди раніше й оформлялися вікна у шкільних класах. Та й зараз більшість шкіл вішають штори чи тюль для затінення вікон. Тут важливо розуміти специфіку приміщення. У школах класи розташовані на всьому периметру будівлі. І якщо вікна виходять на південну сторону, обов'язково потрібне достатнє затінення, щоб сонце не сліпило очі. У цьому випадку знадобляться щільні штори, які можна відсувати. Якщо це темна північна сторона, швидше за все, достатньо буде лише напівпрозорого тюлю.

Тканина для штор має бути гіпоалергенною, тому що серед сучасних школярів є багато з алергією на синтетичні барвники та інші речовини. Добре, якщо тканина також буде просякнута антистатичним складом — так на ній накопичуватиметься менше пилу. Саме через це, до речі, дизайн штор не повинен бути надто складним — мінімум складок та подібного декору. Довжина штор в ідеалі має діставати до підвіконня — це не заважатиме дітям у молодших класах, які можуть самі пошкодити штору.

Жалюзі

Відмінний варіант затінити вікна на південній стороні — придбати жалюзі в школу. З ними можна регулювати потік світла так, як це необхідно. Ламелі регулюються в повороті, тому можуть повністю затінити клас або пропускати світло. Якщо потрібне максимальне освітлення, просто підніміть жалюзі вгору. Це стосується і горизонтального, і вертикального типу жалюзі.

Горизонтальні жалюзі мають вузькі ламелі, зроблені з алюмінію (рідше — пластик, що не надто практично). Вони кріпляться на віконну раму, і тому займають мінімум місця. З такими жалюзі вільними залишаються підвіконня, і на них можна поставити кімнатні рослини. До речі, з горизонтальними варіантами чудово може поєднуватись легкий тюль. Адже іноді такі жалюзі без іншого декору виглядають надто суворо та офіційно.

Вертикальні жалюзі нагадують класичні штори. Вони кріпляться до карнизу на стелі, а донизу вертикально звисають широкі ламелі із щільної тканини. Але принцип тут той самий: ламелі можуть відкриватися або повністю затіняти приміщення. Їх також можна повністю зрушити убік, даючи доступ сонячному світлу. Вертикальні жалюзі не вимагають поєднання з тюлем, тому що вони замінюють класичні штори.

Ролети

Ролети або рулонні штори — ось ще один чудовий варіант оформлення віконного отвору у шкільному класі. Вони підходять як для молодших класів, так і для школярів старшого віку. Адже серед різних дизайнів можна вибрати будь-який колір або малюнок. Наприклад, для малюків, в яких уроки проходять ще у вигляді гри, підійдуть ролети з яскравими принтами та мультяшними малюнками. Для старших краще обрати щось стриманіше.

Ролети можуть бути повністю щільними та затіняючими приміщення. Такі підійдуть для південних класів. Цей варіант теж добре поєднуватиметься з напівпрозорим тюлем. Є полотно і з іншими ступенями затемнення — виберіть те, що оптимально підходить для конкретного приміщення. Відмінний варіант — рулонні штори типу «день-ніч». Смуги прозорої та непрозорої тканини, що чергуються на них, і подвійне полотно дозволяють регулювати ці штори так, щоб створити повне затемнення або дати доступ світлу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також