Як часто слід проходити лабораторну діагностику організму?

437 0

Ми у соцмережах:

Як часто слід проходити лабораторну діагностику організму?

Хоча лікарі нагадують про важливість профілактики хвороб, більшість людей відкладають на потім планові медогляди та звертаються за допомогою тільки при появі неприємних симптомів. В такому випадку захворювання може бути серйозним і потребувати тривалого складного лікування. Уникнути неприємних наслідків нескладно — треба регулярно здавати набір базових аналізів для контролю стану здоров'я. Приватна лабораторія Hemo Medika створює всі умови для швидкої, точної та комфортної діагностики.

Як часто відвідувати медичну лабораторію

Людям, які добре себе почувають і не мають хронічних хвороб, достатньо проходити лабораторне обстеження 1 раз на рік. Перелік базових аналізів:

  • загальний аналіз крові;
  • біохімічний аналіз крові;
  • аналіз крові на глюкозу натщесерце;
  • загальний аналіз сечі;
  • аналізи на гормони щитоподібної залози та тиреотропний гормон гіпофіза (ТТГ);
  • аналіз на простатспецифічний антиген — для чоловіків після 45-50 років.

Зауважте! Якщо діагностовано хронічне захворювання, частота здачі цих аналізів — 1 раз на 3-6 місяців. До того ж список досліджень може розширюватись з урахуванням виду хвороби. Детальні рекомендації слід отримати у свого лікаря.

Також бажано подбати про попередження небезпечних інфекційних хвороб. Аналізи на ВІЛ, вірусні гепатити В і С рекомендують здавати щорічно. Ці хвороби вже давно не асоціюються з асоціальним способом життя, тож ризик зараження є у кожного. Людям, які ведуть активне статеве життя та не використовують бар'єрну контрацепцію варто перевірятись на венеричні хвороби (ІПСШ), щоб убезпечити себе та свого партнера.

Ще один важливий діагностичний тест — аналіз на вірус папіломи людини (ВПЛ), який викликає 99% випадків раку шийки матки у жінок. Дослідження проводять мінімум 1 раз на 5 років, якщо ж у попередньому аналізі виявлені штами високого онкогенного ризику, надалі тестування призначають щорічно.

Де здати аналізи швидко та недорого

Все більше людей при виборі між державною лабораторією при поліклініці та приватним закладом надають перевагу другому варіанту. І це не дивно: сучасні медлабораторії мають гарне оснащення, сертифіковані реагенти та всі можливості для швидкого виконання досліджень. Для здачі аналізів не потрібно буде ставати в чергу спозаранку та витрачати час на отримання направлення від лікаря. За бажанням у приватній установі можна замовити послугу виїзду медсестри додому для взяття зразків крові та перевезення їх до лабораторії.

Приватна медлабораторія https://hemomedika.com.ua/ — місце, де ви зможете пройти необхідне базове обстеження за 1 візит без черг. Забір матеріалу для досліджень відбувається лише за попереднім записом, а результати можна отримати у встановлені терміни на електронну пошту або в особистому кабінеті на сайті. Лабораторія Hemo Medika дбає про те, щоб профілактичні дослідження не потребували зайвих витрат грошей, тож при замовленні та оплаті послуг онлайн кожен клієнт отримує знижку 7%.

Подбати про здоров'я завчасно — це найкраща інвестиція у своє щасливе майбутнє. Тож не варто нехтувати порадами лікарів!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також