Вже відомо, які страви спровадили весільних гостей з Айвенго у лікарні

2452 0

Ми у соцмережах:

 Вже відомо, які страви спровадили весільних гостей з Айвенго у лікарні

Результати лабораторних досліджень випадку спалаху кишкової інфекції в ресторані "Айвенго" оприлюднила Держспоживслужба у Рівненській області.

У ресторані святкували весілля 8 вересня, а вже 9 вересня  перші хворі почали звертатися за допомогою до медзакладів. Постраждав наречений та ще 22 особи,  з них – 1 дитина, які гуляли на весіллі.

Під час епідемічного розслідування спалаху кишкової інфекції серед гостей, які побували на весіллі в ресторані «Айвенго», на замовлення Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Рівненська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів , а також Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України провели лабораторні дослідження.

Відібрано для лабораторних досліджень: 120 змивів, 3 проби питної води, 25 проб страв на мікробіологічне дослідження, обстежено 34 працівники закладу.

При дослідженні змивів виділено сальмонелу ентерітідіс із миски для овочів середньої, виділено кишкову паличку із 10 змивів (лопатки, миски для овочів, рук повара, слайсеру, графіну, соусника, миски для овочів малої, миски для овочів середньої, молотка для м’яса, тарілки пиріжкової).

При дослідженні відібраних проб готових страв сальмонела ентерітідісвиділена 5 пробах (цвітній капусті в клярі, закусці із цукіні, закусці «Вежа Айвенго», торті домашньому та торті  замовному).

Бактерії групи кишкової палички виділені у 15 харчових продуктах (цвітній капусті в клярі, баклажанах з м’ясом гриль, рибі в клярі, млинцях з м’ясом в клярі, свинині печеній, ковбасці по-домашньому, телятині з овочами, закусці із цукіні, закусці «Вежа Айвенго», торті домашньому, торті весільному замовному, заливному з язика, ковбасці гриль, телятині з овочами, ікрі червоній).

При раптовому обстеженні персоналу закладу виділено сальмонелу ентерітідіс в офіціанта ресторану.

Директору ресторану були надані пропозиції щодо усунення виявлених недоліків. Держпродспоживслужба продовжує роботу щодо локалізації та ліквідації спалаху.

Читайте також Так пригощали в «Айвенго», що наречений провів першу шлюбну ніч у лікарні


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також