Вулицю Шевченка у Рівному незабаром відкриють

2032 0

Ми у соцмережах:

Вулицю Шевченка у Рівному незабаром відкриють

У Рівному готують вулицю Шевченка до відкриття руху. Схему дорожнього руху цією вулицею погодили у поліції. Наразі там встановлюють знаки й наносять розмітку. Ділянку, що межує з вулицею Сагайдачного, мають відкрити для проїзду до кінця червня. Їхати можна буде лише в одну сторону — від пожежної частини до ринку.

Як повідомив заступник міського голови Віталій Герман, перед цим вулицю розчистили від МАФів, забрали контейнери й з прилеглих територій, облаштували і тротуари.

Це була тупикова вулиця, а зараз буде проїзна з одностороннім рухом, тобто дозволено рух з вулиці Мазепи у напрямку Сагайдачного. Це передбачає встановлення великої кількості знаків і нанесення розмітки.

Схема організації дорожнього руху пропонує вирішити це таким чином: коли авто їде з вул. Мазепи на Шевченка і не вистачає вільного паркомісця, то водій їде далі й шукає собі місце. Вулиця Шевченка буде забезпечена ефективним і належним проїздом. Також буде облаштовано два пішохідні переходи: один – до БТІ, інший – поряд за вулицею Сагайдачного, – каже Віталій Герман.

Буде знак «односторонній рух» зі сторони Мазепи у напрямку Сагайдачного, а зі сторони Сагайдачного у напрямку проспекту Миру й, відповідно, Мазепи — «в'їзд заборонено». Це основне для водіїв. Плюс – велика кількість парковочних місць, у тому числі для людей з інвалідністю.

Віталій Герман уточнив, що це лише перший етап, до кінця року мають у планах організувати односторонній проїзд вулицею Шевченка від проспекту Миру аж до Пересопницької. Мерія замовила схему організації дорожнього руху, потім потрібно зробити транспортне моделювання.

Фото надані Віталієм Германом

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також