Вслід за Залужним в Острозьку академію вступив на навчання старший лейтенант Курсик

4433 0

Ми у соцмережах:

Вслід за Залужним в Острозьку академію вступив на навчання старший лейтенант Курсик

Керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов вступив до аспірантури університету «Острозька академія» на спеціальність «Політологія». Таку ж спеціальність обрав і депутат міськради Рівного, а нині військовослужбовець ЗСУ Олександр Курсик.

— У зв’язку з тим, що академію закінчив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, дев’ять бойових генералів і командувач 30-ї армії, академія стала популярною. Тут є потужний молодий викладацький науковий склад і нічого дивного, що до академії вступають в магістратуру чи аспірантуру найвідоміші особистості в Україні, — так відреагував на цю новину ректор академії Ігор Пасічник.

Олександр Курсик, військовослужбовець ЗСУ:

— Про навчання думав давно. Але ніяк не міг наважитися. Однак нещодавно замполіт батальйону сказав, що Острозька академія направила звернення до Міністерства оборони з пропозицією навчання для військових. Мовляв, там хороші умови для військових, які передбачають навчання онлайн. Навіть вступити на аспірантуру можна онлайн. Хлопці посміялися, а я вирішив скористатися такою можливістю. Обрав напрямок політологія. Оскільки я уже тричі є депутатом, то політика для мене близька. Для того, щоб стати аспірантом напрямку "політологія", потрібно було скласти два екзамени — англійська мова та предмет за фахом. Я готувався до екзаменів та дуже хвилювався. Особливо за англійську мову, наймав репетитора. Коли ж здав політологію, то члени комісії дуже здивувалися, дізнавшись, що я воюю на фронті. Зараз мені терміново потрібно буде визначитися з темою для написання моєї наукової роботи. Робитиму я це теж онлайн, бо ж перебуваю в ЗСУ. З моїм науковим керівником спілкуватимемося завдяки Інтернету. Загалом навчання триватиме чотири роки. Почнеться з листопада, на парах можна бути присутнім онлайн. Після перемоги я не планую пов’язувати своє життя зі Збройними силами України.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також