Вшанували захисників на козацькому фестивалі

1512 0

Ми у соцмережах:

Вшанували захисників на козацькому фестивалі

Фестиваль козацької культури "Курган Леля" відбувся у неділю. Його організаторами стали обласні федерації бойового гопака та "Спаса", Дитяче козацьке товариство Рівненщини та Українське вільне козацтво ім. Северина Наливайка, Рівненська обласна федерація козацького бойового мистецтва "Спас".

Фестиваль козацької культури "Курган Леля" відбувся у неділю. Його організаторами стали обласні федерації бойового гопака та "Спаса", Дитяче козацьке товариство Рівненщини та Українське вільне козацтво ім. Северина Наливайка, Рівненська обласна федерація козацького бойового мистецтва "Спас". Зібралося більше шестисот людей. Колоритний козацький табір "Гайдамаки" і традиційні ігри нікого не залишили байдужим.

 
— Курган Леля — це дуже давнє козацьке свято. П'ятого травня — день народження народу і 6 травня — день звичаю. Що таке курган, знають всі — в курганах хоронили воїнів. А "Лельо" — це архаїчна форма слова "батько". В цей день вшановують пам'ять захисників краю тризною, під час якої кожен молодик чи козак може показати свою силу, спритність та витривалість. Для цього проводяться ігри, забави та бої "лава на лаву" — зазначив організатор фестивалю Віктор Пражмовський.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також