Восени інфаркти діагностуватимуть ще 19 приладів

1041 0

Ми у соцмережах:

Восени інфаркти діагностуватимуть ще 19 приладів

Обласне управління охорони здоров’я підписало угоду на закупівлю 19 пристроїв для проведення тропонінових експрес-тестів.

Київська компанія «Хімлаборреактив» має поставити до кожної районної лікарні області пристрої, що дозволять більш точно та якісно діагностувати інфаркти у пацієнтів.

-  Досить часто кардіологи стикаються із ситуацією, коли пацієнт звертається до лікаря із задавненим інфарктом, тобто інфарктом, якому 2-3 дні. Тож для того, аби визначати чи був у пацієнта інфаркт наше управління в межах проекту Світового банку закуповує апарати для експрес-визначення тропоніну, D-дімеру та інших кардіо-маркерів, які будуть передані до кожної районної лікарні області, - розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук.

Закуплені апарати можуть більш ширше використовуватися. Адже, окрім тропонін-тесту, вони визначають ще цілу низку параметрів. Зокрема, вони дозволяють визначати рівень цукру в крові, та діагностувати ряд захворювань внутрішніх органів пацієнтів.

Обладнання через два місяці буде доставлене до районних лікарень області. Контракту компанія «Хімлаборреактив» має два місяці для постачання апаратів до лікарень області. Тож уже восени цього року кардіологічні відділення районних лікарень отримають ці універсальні апарати. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також