Воду в Рівному у ванни про запас не набирайте!

1612 0

Ми у соцмережах:

Воду в Рівному у ванни про запас не набирайте!

Днями «Рівнеоблводоканал» отримав 6 потужних генераторів, які допоможуть забезпечити роботу підприємства, якщо місто знову потрапить під ракетну атаку. Їх передали благодійники з німецької організації Bundesanstalt. Щоб навіть під час тривалого знеструмлення рівняни могли користуватися і водою з кранів, і каналізацією.

Андрій Карауш, голова обласної ради:

— Маючи надійних партнерів та меценатів за кордоном, Україна, навіть в умовах війни, буде забезпечена безперебійним водопостачанням. Шість потужних генераторів від німецьких партнерів стали «на службу» «Рівнеоблводоканалу». Тепер навіть за тривалої відсутності електропостачання централізоване водопостачання і водовідведення у Рівному буде безперебійним. Допомога від Федерального агентства з технічної підтримки (The Bundesanstalt Technisches Hilfswerk. — РВ) загальною сумою майже 403 тисячі євро — це два генератори потужністю 160 кВт, по одному — потужністю 130 кВт, 320 кВт, 360 кВт та 460 кВт.

Андрій Грухаль, в. о. директора «Рівнеоблводоканалу»:

— На території міста є ряд підвищуючих насосних станцій (ПНС) малої потужності, які без електроенергії працювати не будуть. Наше завдання — максимально забезпечити найбільш критичні об’єкти підприємства, щоб у випадку повного знеструмлення подати воду з пониженим тиском. Тоді у мешканців верхніх поверхів принаймні буде можливість отримати водопостачання з нижніх поверхів або з вуличних водорозбірних колонок, частину з яких ми якраз відновлюємо.

Якщо знову трапиться форс-мажор, будемо дивитися по ситуації: яким буде водоспоживання і як довго триватиме знеструмлення, й тоді вирішуватимемо — чи буде вода подаватися цілодобово або, можливо, за певним графіком. У воєнний час важко передбачити абсолютно все, єдиної правильної схеми дій у таких випадках немає. Під час пошкодження об’єктів критичної інфраструктури попередніх місяців у співпраці з енергетиками ми максимально справилися із задачами. Та чим більше у нас буде таких генераторів, тим легше нам буде пережити ці нелегкі часи.

У нас є ще кілька мобільних генераторів, маємо і на них свої плани. Є ще ряд насосних станцій, які також потребують генераторів, і підприємство зараз вишукує можливості залучити таке обладнання від інших міжнародних партнерів.

Але набирати повні ванни про запас рівнянам не потрібно. Достатньо мати невеликий запас питної і технічної води на першочергові потреби. А вже ми забезпечимо підвезення чистої питної води, якщо виникне така необхідність.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також