Військовик «Терен» з Рівного знявся у кліпі відомої співачки (ВІДЕО)

981 0

Ми у соцмережах:

Військовик «Терен» з Рівного знявся у кліпі відомої співачки (ВІДЕО)

Військовослужбовець родом з Рівного Олександр «Терен» Будько, який втратив обидві ноги під час боїв на Харківщині, знявся у кліпі української співачки Стасік на пісню «Герої вмирають».

Кліп співачка оприлюднила на своєму ютуб-каналі, повідомляє Район. Культура. 

- «Герої не вмирають» — українське військове гасло. Воно підтримує бойовий дух і нагадує про присутність полеглих у наших серцях і в нашій памʼяті. Але ми маємо дивитися правді в очі. В реальності герої помирають. Цієї конкретної людини, або іншої більше не існує, на її місці буде лише чорна порожнеча. Тому гасло має лишатися гаслом, але ми завжди маємо тримати на умі, що герої вмирають, і вони помирають за нас. Тож на нас тепер лежить обовʼязок жити достойно, і боротися з ворогом так, як боролися заради нас,йдеться в описі до відео.

Роботу співачка присвятила пам'яті Романа Ратушного та усіх, хто загинув на цій війні. Режисеркою кліпу стала Анна Бурячкова. Лірику написала Саша Кладбіще (Zwyntar), а музику — російський композитор Олександр Маноцков, який вважає себе українцем та підтримує Україну.

У інтерв'ю для Суспільне Культура Стасік розповіла, що героями кліпу стали ті, з ким військова та музикантка воює пліч-о-пліч, а також люди, які символізують для неї когось.

- Олександр Будько, позивний «Терен», йому 27 років. Він воював у батальйоні «Карпатська Січ», зараз пише книгу та займається громадською діяльністю. Терен на війні втратив дві ноги, і це символ багатьох моїх друзів, які отримали різні поранення. Хтось із них сповнений силами попри все, хтось зневірився. Хтось реабілітувався, а хтось перебуває зараз на реабілітації,зазначила співачка.

Окрім Олександра, героями кліпу також стали:

Ірина Токарчук, позивний Дарина, 31 рік, лікар-хірург. В 2014 році воювала, зараз — на фронті в підрозділі ДШВ.
Ольга Бенда, позивний Білосніжка, 31 рік, бойовий кухар. Воювала у складі 72 ОМБр з 2016 року. У 2017 отримала поранення. Зараз виховує двох синів.
Марія Щанкіна, позивний Вета, 51 рік, бойовий медик, інструктор з тактичної медицини. Воювала у 2016-2020 роках. Зараз викладає такмед для військових.
Михайло Бурмістренко, позивний Френк, 37 років. Воював у 2014-2015 роках, зараз — на фронті.
Вадим Адамов, позивний Відьмак. 19 років. До 24.02.22 – режисер і активіст, з початку повномасштабного вторгнення – командир мінометного розрахунку. Наразі – аеророзвідник.
Ашот Галстян, позивний Джан, 30 років. Водій-санітар медевака, напарник Стасіка.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також