Військовика судитимуть у Рівному за державну зраду та тероризм

2148 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Прокуратура Рівненської області направила до міського суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно військовослужбовця однієї з бойових бригад Збройних Сил України, дислокованої на Дніпропетровщині, за вчинення державної зради та участь у терористичній організації.

Пресслужба прокуратури Рівненської області повідомила РВ, що з березня 2017 року по лютий 2019 року громадянин України проходив «військову службу» у спецпідрозділах терористичної організації «Донецька народна Республіка». Повернувшись на підконтрольну територію України, він вступив до лав одного із підрозділів Збройних Сил.

Проходячи військову службу, військовик не відмовився від злочинних намірів, та встановивши контакт з особою, яка позиціонувала себе співробітником ФСБ Російської Федерації, збирав інформацію військового характеру про ротацію, переміщення, озброєння підрозділів ЗСУ та передавав її останньому, що могло заподіяти шкоду обороноздатності держави. 

Тепер обвинувачений перебуває під вартою. Найсуворіший вид покарання за вчинення вказаних злочинів передбачено -  від 12 до 15 років позбавлення волі.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також