Військовик зі Львівщини віддасть кілька тисяч гривень за те, що напився горілки на кордоні з Білоруссю

3418 0

Ми у соцмережах:

Військовик зі Львівщини віддасть кілька тисяч гривень за те, що напився горілки на кордоні з Білоруссю

Старший солдат зі Львівщини перебував торік у жовтні у бліндажі ротного опорного пункту з оборони одного з населених пунктів Рівненщини на прикордонні з Білоруссю з явними ознаками алкогольного сп’яніння: відчутним запахом алкоголю з рота, сповільненістю мови, поведінкою, що не відповідала обстановці. Від проходження огляду на стан сп’яніння 23-річний стрілець-санітар відмовився у присутності двох свідків.

Місцевий суд визнав військовика винним у вчиненні адміністративного правопорушення - у розпиванні алкогольних напоїв та наклав на нього штраф у розмірі 3 740 гривень.

Захисник військовика оскаржив постанову, бо вважає її незаконною та необґрунтованою.

Втім, Рівненський апеляційний суд залишив її без змін, а скаргу - без задоволення,  бо вина військовика повністю та об’єктивно доведена зібраними у справі доказами. Це рішення є остаточним й оскарженню в касаційному порядку не підлягає, повідомила пресслужба суду. 

Також відсутні докази, які б підтверджували упередженість дій командира військової частини стосовно адмінправопорушника та суттєві порушення під час оформлення адміністративних матеріалів, що ставили б під сумнів вину військовика у вчиненні інкримінованого правопорушення. Оскільки вживання спиртних напоїв військовими під час несення служби в умовах воєнного стану є неприпустимим й несе загрозу, в першу чергу, безпеці самих військовослужбовців, призначене місцевим судом старшому солдатові адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3 740 гривень, а також сам факт притягнення до адміністративної відповідальності, повинні діяти як превентивні заходи, спрямовані нанедопущення подібної поведінки у військових частинах.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також