Вихор Оскар жене на Рівненщину тепле повітря

2552 0

Ми у соцмережах:

Вихор Оскар жене на Рівненщину тепле повітря

З перших днів вересня мешканці Рівненщини відчули, що настала осінь. Адже температура повітря помітно знизилася. Здалося, що навіть сонячні промені уже не гріють так, як раніше. Однак синоптики заспокоюють, що після холодних періодів тепло ще повернеться.

Василь Троцюк, кліматолог:

— Потрібно розуміти, що ця осінь буде найтеплішою за останні 10–20 років. По-перше, причиною цього є глобальне потепління. Загальносвітова температура піднялася на градус. Тому й температура повітря цієї осені буде вища на градус-півтора. По-друге, вихор Оскар із Середньої Азії гонить до нас тепле повітря. Разом із ним, на погоду впливають циклони з Атлантики, які приносять до нас дощі.

В цьому році циклони великі у діаметрі. Початок циклону черпає тепле повітря у Середземному морі. Однак хвіст циклону холодний. Через це й виникають такі температурні гойдалки: то тепло, то різко холодно. Така ситуація зберігатиметься всю осінь. Будуть дні у вересні, коли вдень температура підніматиметься до +24 градусів тепла. Вночі температура буде триматися від 10 до 15 градусів тепла. Але хочу попередити мешканців півночі Рівненщини. В кінці вересня вночі можливі приморозки на ґрунті. Загалом ця осінь буде не дуже дощова. Із опадами восени стабільності не буде. Десь на Рівненщині буде йти дощ, а десь буде абсолютно сухо.

У жовтні температура почне помалу опускатися. Тоді вдень варто очікувати 15–18 градусів тепла, а вночі від 6 до 8 градусів тепла. Перший сніг випаде на початку грудня, проте він одразу розтане. Прогнозують, що ця зима не буде надто суворою, а теплою та безсніжною. Є велика імовірність, що наступного року буде низька урожайність, якщо не випаде достатня кількість снігу. Єдина надія буде на лютий. Якщо у лютому не випаде багато снігу, то сільське господарство матиме збитки.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також