Відпустка-2020: куди можна їхати і за якими правилами

1051 0

Ми у соцмережах:

Відпустка-2020: куди можна їхати і за якими правилами

Українці цього літа можуть поїхати на відпочинок у кілька країн, але за певними умовами.

 

У кожної є свої правила – від медичних страховок і обов'язкового підтвердження житла до тесту на COVID-19 за 72 години до перетину кордону.

Угорщина. З туристичною метою в'їзд для українців заборонено, виняток тільки для членів сімей громадян Угорщини, наявність посвідки на проживання, дозвіл на тимчасове проживання. Транзитні пасажири можуть перетинати кордон на КПП "Тиса" (Чоп) та Лужанка в радіусі 30-кілометрової зони й не більш ніж на 24 години.

Хорватія. В'їзд дозволено, але туристам доведеться надати багато дозволів: підтвердження про резервування готелю чи квартири, негативний ПЛР-тест, зроблений за 48 годин до поїздки. Тест повинен бути українською та англійською мовами. Якщо тесту немає, то туристу можуть з дозволу епідеміолога дати можливість перетнути кордон, але обов'язково з 7-денною ізоляцією з подальшою здачею тесту коштом туриста на території Хорватії.

Сербія. Для громадян України дозволено в'їзд, а також транзит. Обмежень немає.

Боснія і Герцеговина. Дозволено транзит, без зупинок.

Чорногорія. Для туристів, які прибувають літаком, в'їзд дозволено без обмежень. Для тих, хто перетинає кордон автотранспортом, потрібен ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 72 години до поїздки. Для тих, хто прибуває із Сербії – обов'язковий 14-денний карантин.

Албанія. В'їзд дозволено. Обмежень немає. Можливий перетин кордону через Угорщину, Сербію і Північну Македонію.

Північна Македонія. Громадянам України дозволено транзит і тимчасовий в'їзд без обмежень.

Болгарія. Із 16 липня громадяни України можуть відвідувати Болгарію без надання тесту та обов'язкової обсервації. У Болгарію можна потрапити автотранспортом через Угорщину та Сербію.

Румунія. Для українців дозволено транзит тільки з метою повернення і при отриманні дозволу від компетентних органів Румунії. На практиці – перетин кордону і транзит малоймовірні в будь-яку сторону.

Туреччина. В'їзд дозволено. Якщо є симптоми захворювання, то в аеропорту зроблять безкоштовний ПЛР-тест. Наявність страхового поліса на COVID-19 обов'язкова. Його можна придбати у туроператора, при купівлі квитків або в аеропорту по прибутті.

Єгипет. В'їзд з туристичною метою українцям дозволено без обмежень.

Латвія. Відвідати її можуть тільки члени сім'ї громадян Латвії, ті, хто має дозвіл на проживання або запрошення від роботодавця. Карантин 14 днів обов'язковий.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також