Відкрили платний туалет, щоб пасажири не бігали на цвинтар

2239 0

Ми у соцмережах:

Відкрили платний туалет, щоб пасажири не бігали на цвинтар

У Володимирці на території Володимирецької автобусної станції відкрили… громадський туалет.

На орендованій ділянці в оператора автостанційних послуг «Рівнепас» підприємець Юрій Мотоман із Вараша створив сучасну санітарну зону, повідомляє у блогах на сайті Володимирець.Сіті  головний редактор видання Сергій Скібчик.

 Жіноча і чоловіча зони, дві кабінки, рукомийники з гарячою водою і сушка для рук. Туалет працюватиме щоденно, з 7 ранку і до 23 вечора, коли відправляється останній рейсовий автобус. Вхід платний – 3 гривні.

Для районного центру, де громадської вбиральні нема в принципі – такої, де можна потім і руки помити з милом, і висушити їх – це дійсно крок до стандартів європейських містечок.

А на автостанції хоч і є туалет, та він фактично напівзруйнований, тож пасажири маршруток більше бігали по кущах. Мало того: вбиральня стоїть фактично на території польського цвинтаря.

Тепер хоча б для гостей, які подорожують автобусним транспортом, є нормальні санітарні умови, які й мають бути в сучасній цивілізованій країні. 

Головне – навчити людей платити за ці послуги символічних 3 гривні. Бо для багатьох іще діє принцип «в кущі безкоштовно». А те, що поруч могили, то нічого страшного, мертві сорому не ймуть і зауважень не зроблять.

Підприємець сподівається, що все ж з часом люди привчаться платити за комфорт і належні санітарні умови. А для тих, хто очікує свого рейсу, на території автостанції скоро відкриється міні-ринок, де можна буде купити все по ринкових цінах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також