Підприємець з Рівненщини вичавлює олію з горіхів (ВІДЕО)

6369 0

Ми у соцмережах:

Підприємець з Рівненщини вичавлює олію з горіхів  (ВІДЕО)

Такою підприємницькою діяльністю зайнявся мешканець Житина. Чоловік посадив 2 тисячі волоських горіхів у себе в саду. Нині вичавлює з них олію.

Це Юрій Сабурай. Чоловік виготовляє олію із волоського горіха. Каже, хотів зайнятись якимось особливим бізнесом.

У 2019 році Юрій у своєму садку просадив на 8-ми гектарах близько 2 тисяч дерев. Нині вони вже дають до 40% плодів, з яких Юрій і вичавлює олію, повідомляє Рівне 1.

Допомагає Юрію з розвитком бізнесу очільник горіхової асоціації на Рівненщині Петро Скрипчук. Чоловік розповідає, аби виготовити півтора літра олії - потрібно 3 кілограми горіха. Вони мають бути особливого забарвлення та форми.

Після зважування горіхів їх відправляють під прес. Далі вичавлюють олію. Цей процес триває понад годину. Потому, готовий продукт розливають у пляшки та закорковують.

 

Волоський горіх використовується у виготовлення ліків, для масажних засобів та у харчових цілях.

Відходи від горіхів не викидають. Їх можна використати у різних сферах діяльності. Зокрема, для виготовлення халви.

Для України це відносно молодий бізнес. Виготовляти олію з волоського горіха розпочали близько десяти років тому. Прийшов до нас він з Європи, де вже понад пів століття вичавлюють олію. На Рівненщині небагато людей займаються цією справою.

Нині, Юрій Сабурай планує продавати олію. Для цього хоче збільшити виробництво. Має на меті придбати автоматизовану техніку, яка вичавлюватиме горіхи. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також